View Single Post
Old 24-01-2008, 11:33 AM   #17
DaBear
VIP Member

DaBear's Avatar

Default Re: akai mpc 3000 - roger linn

Quote:
Originally Posted by Rhino View Post
Definitivno i neka vrsta kompresije iz masine...

I nisam rekao da je nemoguce postici iste ili slicne rezultate, ali je workflow mpc-a nesto sto me odusevljava....
Znaci brzina rada + rezultati su nesto sto me goni da uzmem tu masinu cim se bude moglo...
I nemojte sad da potegnete za usb/mpd pricama jer to nema blage veze sa ovim!

Ja sam se godinama zanosio da je usa hiphop/rnb produkcija "zasnovana" na mnooogo skupljem hardveru tipa ssl i sl.....
Ono, jeste da crnje valjaju ssl-e u 'crveno' i to.... Ali mpc je 'najbitnija' sprava u svoj toj prici... Ima taj karakter...

brzo se radi do neke granice (ako radis sa lupovima sa ploca itd..)
Vecina crnaca radi tako jer to mogu da skapiraju (nije tesko) - okida na svaka 2 ili 4 takta, vrlo malo sviranja (ako ima uopste itd..)

Ima PUNO njih koji su sad otkrili PC (strasno mnogo se koristi Fruity Loops!!? verovali ili ne), a oni koji su malo avanzovali se polako prebacuju na Pro Tools i druge sequencere.

Will I Am (Black Eye Peas) sve radi na PToolsu (i MIDI), batalio je MPC odavno, a ima i puno underground producenata (Blaze, na pr).

Niko od njih nije znao za "lepljenje" "12bit compresiju na izlazima.." itd..

Jednostavno NISU IMALI PARA DA KUPE NESTO BOLJE!! Sa tim su radili i tako se stvorio sound. Vremenom skapiraju ogranicenja i polako se bace na kompjuter.

Veliki igrac na tom polju su Open Labs, jer su spakovali sve u JEDNU spravu.
I kompjuter i keyboard i sequencer i library i sve softwares...
Znaci opet POJEDNOSTAVLEN pristup i interface za nekoga ko neume sam da konfigurise zvucnu kartu, instalira software itd...
Sprava se sve vise koristi i Americi za Hip Hop...

A ko savlada sve software, moze da dobije i groove i slepljenost itd sa bilo kog sequencera na PC-ji ili MACu...

uzdravlje...
DaBear is offline   Reply With Quote