Quote:
Originally Posted by dogmeat
kewl, hochu.
bajdvej, vidim da je mikrokontroler x0xbox atmelov, si napravio programator?
|
Hteo sam da pravim ali sam na kraju porucio kit za 22$ direktno od ladyada -
USB varijanta. Inace juce mi stigla posiljka, a likovi mi umesto programatora poslali
POV? Ama bas nista ne ide iz prve! Platis jabuke dobijes kruske. Sad moram da placam carinu i PDV i na to opet iako sam vec platio juce jer mi u deklaraciji vrednost robe. Gde ide ovaj svet?
Quote:
da li ploca ima pinove za programator ili mora da se odvojeno programira, pa budzi u plocu?
|
Ja svima planiram da isprogramiram mikrokontrolere a vi cete samo da ih ustekate u podnozje. Napravio sam mtarget board koji ima podnozje za IC i odgovarajuc konektor. Inace ne portoji konektor za programiranje na x0x-u ali nakon sto dobijete preprogramirane mikrokontrolere sve izmene firmware-a se obavljaju preko USB-a pa programator nije potreban.
Quote:
u principu ploce mi i nisu toliki problem, znam da sobel iz bgd-a radi pcb-ove i nisu toliko skupe, minimalna je razlika u odnosu na EiNis, a ako nesto useru, mogu licno da odem,
|
Ploce nisu ni nikad problem, samo je pitanje isplativosti. 1 ploca, pogotovo kad je dvostrana moze da kosta dosta jer je priprema filmova ista kao i za velike serije, ne koje se dodatno uvek odobrava i extra popust na kolicinu. Postoje servisi koji su specijalizovani za prototyping gde izrada 1 ploce ne bude preskupa ali nemam iskustva sa njima. Jednoslojne ploce i jednostavnije dvostrane radim sam - kuci, a ozbilje viseslojne ploce prepustam masinama.
Quote:
ali koliko ti je problem bio da nadjes one raritetne komponente posto ja ne bih isao dotle da kupujem preko ebay-a?
|
malo mi ovo cudno zvuci... nebi isao dotle da kupujes preko e-baya. Pa na e-bayu mozes da kupis sve daleko jeftinije nego u internet prodavnicama, a platices realnu postarinu a ne kao sto su meni trazili 170$ da mi posalju iz mousera malu kovertu! Ne vidim nijedan razlog zaso neko nebi koristio ebay. Inace retki delovi nisu problem da se nadju, veci su problem neki koji se proizvoda i danas ali se prodaju samo u americi pa postarina moze da bude potpuno sumanuta. Za ovakve kupovine je resenje posrednik koji naruci u US i posalje ponovo ovde USPS-om.