View Single Post
Old 24-01-2008, 12:50 AM   #4
Oggy
Moderator

Oggy's Avatar

Default Re: Pitanje je sad(da pukne? od muke)

Quote:
Originally Posted by ghostarbeiter View Post
1 ako si zavr?io ni?u, srednju upisuje? po automatici, naravno u slučaju da ne menja? odsek.
Nije istina. Sta ako se u odelenju prima 24 teoreticara, a prijavljuje se 47?
Prijemni polazu svi, bez izuzetka.
Jedino stoji da je lak, ako imas nizu muzicku skolu.
Iz prijemnog se nosi odredjen broj bodova koji se sabira sa brojem bodova koje nosis "na uspeh" iz osnovne skole.

Quote:
2 u slučaju da menja? odsek (a to je pitanje, je l'), pola?e? prijemni za taj odsek - ovo se de?ava i u slučaju menjanja ?kole, grada itd. mada nije uvek pravilo.
Pa ako je zavrsila Nizu muzicku, a upisuje teoretski, naravno da menja odsek, jer je niza muzicka ISKLJUCIVO izvodjacki smer.

Quote:
- to je takoreći sistemska (zakonska) stvar i mogu profesori da pričaju do mile volje, ?ta bi bilo bolje zbog prakse, slu?anja solfeđa itd. ona, kao i svako drugi ko je zavr?io ni?u ?kolu, mo?e da se upi?e u srednju ako hoće.
Ako polozi prijemni ispit i ako zbir bodova sa prijemnog i iz osnovne skole bude dovoljan da bude medju "odabranima" na rang listi.
Prijemni se polaze u SVIM cetvorogodisnjim srednjim skolama (sa razlikom u predmetima)

Quote:
prijemni ne mora da pola?e ako nastavlja srednju u istoj ?koli u kojoj je učila ni?u (mada to zavisi od prakse same ?kole - ja nisam polagao prijemni, a učio sam dvogodi?nju ni?u, ali ja nisam menjao odsek).
Tzv. nepostovanje zakona (ili si upisivao srednju skolu pre '90. dok jos nije bilo OBAVEZNIH prijemnih ispita)

Quote:
ne vidim za?to bi i?la na teoretski uop?te ... ako hoće dobro da nauči teoriju muzike, ni?ta joj neće faliti ni kao pevaču. ne postoji razlika u broju teorijskih predmeta (izuzev dirigovanja koje imaju teoretičari u četvrtoj godini). dodu?e, tendencija je da teoretičare vi?e gnjave na harmoniji, kontrapunktu itd. ali sve je stvar ?ta sam hoće?...
a gubiće kontinuitet u časovima pevanja, ili će morati da ide na privatne časove, dok je samo na teoriji.
Solo pevanje je malo specificno jer zahteva da dete ima vec formiran glasni aparat, sto u velikom broju slucajeva dodje posle 16.-17. godine. U tom slucaju se preporucuje da dete ide na TO, a naknadno polaze samo (eventualnu) razliku u predmetima i strucni predmet, tj. solo pevanje. Tada se u 2 skolske godine daju 4 ispita (sto je zakonom maximalno dozvoljeno) i sve bude OK ili se skolovanje produzi za godinu ili dve vanredne nastave, ako razvoj glasa zakasni.

http://www.sunflower-fest.com/

Oggy is offline   Reply With Quote