View Single Post
Old 23-01-2008, 09:15 PM   #7
ghostarbeiter
Member

ghostarbeiter's Avatar

Default Re: Pitanje je sad(da pukne? od muke)

hm, mogao bih da dodam iz skromnog iskustva:
(i ni?u i srednju sam zavr?io, dodu?e davno)

1 ako si zavr?io ni?u, srednju upisuje? po automatici, naravno u slučaju da ne menja? odsek.

2 u slučaju da menja? odsek (a to je pitanje, je l'), pola?e? prijemni za taj odsek - ovo se de?ava i u slučaju menjanja ?kole, grada itd. mada nije uvek pravilo.

- to je takoreći sistemska (zakonska) stvar i mogu profesori da pričaju do mile volje, ?ta bi bilo bolje zbog prakse, slu?anja solfeđa itd. ona, kao i svako drugi ko je zavr?io ni?u ?kolu, mo?e da se upi?e u srednju ako hoće. prijemni ne mora da pola?e ako nastavlja srednju u istoj ?koli u kojoj je učila ni?u (mada to zavisi od prakse same ?kole - ja nisam polagao prijemni, a učio sam dvogodi?nju ni?u, ali ja nisam menjao odsek).

ne vidim za?to bi i?la na teoretski uop?te ... ako hoće dobro da nauči teoriju muzike, ni?ta joj neće faliti ni kao pevaču. ne postoji razlika u broju teorijskih predmeta (izuzev dirigovanja koje imaju teoretičari u četvrtoj godini). dodu?e, tendencija je da teoretičare vi?e gnjave na harmoniji, kontrapunktu itd. ali sve je stvar ?ta sam hoće?...
a gubiće kontinuitet u časovima pevanja, ili će morati da ide na privatne časove, dok je samo na teoriji.
ghostarbeiter is offline   Reply With Quote