View Single Post
Old 21-01-2008, 04:12 PM   #16
Color
Senior Member

Color's Avatar

Default Re: Color's Control room - sredjivanje prostora

Quote:
Originally Posted by boggy View Post
Za pocetak neces imati flutter echo od plafona i poda

Varas se... uzivaj
Imas "besplatan" plafonski difuzor (jedan od oblika i vidova difuzora... doduse konkavan... ali.... ostavi ga... nista bolje od toga ne mozes napraviti sa svojim budzetom )
Ako je tako, onda odlicno, na kraju krajeva plafon ako bude pravio neke probleme mogu ga srediti i kasnije...

Quote:
Jos jedan dokaz da NEMA shablona!!! Ne mozes nista bolje napraviti za zvucnu izolaciju od toga sto vec imas... mozda samo malo rigipsa i staklene vune u samom vrhu "kupole"... ako nesto slucajno "procuri"... MADA... pre ce otici nekim drugim "putevima", nego tuda... s tim se slazem.
To je i meni palo na pamet za vrh kupole, ali moguce je da uopste nece biti potrebe, ovih dana planiram da odem da poslusam koliko i kude prolazi zvuk...

Quote:
Organizuj slusanje kada je prilicno velika tisina u okolini... najbolje gluvo doba noci... jer ocekujem da cete i nocu raditi... a pri tom neko treba tada i da spava.
Takodje poslusaj i kako prostorija zvuci... bez ikakvog tretmana... mada (iskreno) sumnjam da ces na to obratiti paznju, nekako (prema dosadasnjim iskustvima) vise verujete u nekakve "instant" metode, za koje vam ne treba neki preveliki trud i to ne zavisi preterano od vas samih... iako ce te vi raditi u toj sobi... ... nema "instant" resenja, na zalost.

pozdrav

bogi
Slusanje bas necu moci da organizujem u gluvo doba noci, mada to ne bi trebao da predstavlja problem jer je kraj svakako tih, nema saobracaja...znam da nije isto kao nocu ali tesko da bi me gazdarica pustila u 2 ujutro u stan...mozda da probam sa buketom ruza

Kad vec odnesem monitore, oslusnucu i prosotriju, mnogo me zanima i tretman koji na kraju uradim, koliko ce imati uticaja na zvuk..

Hvala Boggy!
Color is offline   Reply With Quote