Quote:
Originally Posted by SandRob
hvala, boogy, na strucnemu odgovoru.
moj prostor je otprilike ko bojanov, samo je strop nizi i ravan. zato mi je svaki centimetar prostora vazan.
prije svega cu zvucnike, mjesto slusanja i visinu stropa postavit optimano, prema proracunu. difuzori su vec postavljeni a onda idu izolacije na sve zidove i plafon, a zatim gips. na pod mislin stavit parket od bambusa.
nadan se da ce sve te ploce od gipsa i spuzva smirit 'divljanje'?!
|
Bambusov parket je ok, ovde je prilicno jeftin, tako da se isplati.
Spuzva, zavisi koja, ako koristis tapetarsku, onda je bolje nemoj koristiti, i iza gipsanih ploca stavi staklenu/kamenu vunu (bez nabijanja) ... kad vec koristis gipsane ploce...
Quote:
nego sto je sa onim visecim apsorberima, sto bojan pita?! je li bolje stavit njih ili jednostavno u sve prazne prostore iza gipsa nabit spuzvu?
|
Kao sto rekoh, ne spuzvu/sundjer, ako je tapetarska... visece apsorberi su ok, jedino sto komplikuju izradu, i treba imati (opet) prostora za njih.
Quote:
bdv: sad mi pada napamet ona oliverova pjesma 's punistre se vidi solta, piva klapa ispod volta'. naime, klape uvik traze misto u dalmatinskim stradama i kalama 'ispod volta' (volat ima oblik bojanovog stropa) jer im je tu najlipsi reverb. takodjer klape vole pjevat u malim crkvicama, koje takodjer imaju oble stropove. u takvim prostorima je najbolje klapu snimat bas zbog prirodnog reverba.
ne znaci li to da bi bojan ipak moga imat problema sa svojim stropom?
|
Zato ce Bojan to da proba pa ce nam javiti
Reverb, u smislu u kome ga ti dozivljavas, je lako "ubiti" (jeftino i lako)... u svakom prostoru... ali zato niske ispod 100Hz... jaaaako tesko... klape srecom ne "generisu" tu oktavu...

a i te crkvice koje oni vole,... hmmm... cini mi se da su to ipak vece prostorije od Bojanove.
pozdrav
bogi