View Single Post
Old 21-01-2008, 04:07 PM   #15
boggy
Moderator

boggy's Avatar

Default Re: Color's Control room - sredjivanje prostora

Quote:
Originally Posted by SandRob View Post
hvala, boogy, na strucnemu odgovoru.

moj prostor je otprilike ko bojanov, samo je strop nizi i ravan. zato mi je svaki centimetar prostora vazan.
prije svega cu zvucnike, mjesto slusanja i visinu stropa postavit optimano, prema proracunu. difuzori su vec postavljeni a onda idu izolacije na sve zidove i plafon, a zatim gips. na pod mislin stavit parket od bambusa.
nadan se da ce sve te ploce od gipsa i spuzva smirit 'divljanje'?!
Bambusov parket je ok, ovde je prilicno jeftin, tako da se isplati.
Spuzva, zavisi koja, ako koristis tapetarsku, onda je bolje nemoj koristiti, i iza gipsanih ploca stavi staklenu/kamenu vunu (bez nabijanja) ... kad vec koristis gipsane ploce...
Quote:
nego sto je sa onim visecim apsorberima, sto bojan pita?! je li bolje stavit njih ili jednostavno u sve prazne prostore iza gipsa nabit spuzvu?
Kao sto rekoh, ne spuzvu/sundjer, ako je tapetarska... visece apsorberi su ok, jedino sto komplikuju izradu, i treba imati (opet) prostora za njih.
Quote:
bdv: sad mi pada napamet ona oliverova pjesma 's punistre se vidi solta, piva klapa ispod volta'. naime, klape uvik traze misto u dalmatinskim stradama i kalama 'ispod volta' (volat ima oblik bojanovog stropa) jer im je tu najlipsi reverb. takodjer klape vole pjevat u malim crkvicama, koje takodjer imaju oble stropove. u takvim prostorima je najbolje klapu snimat bas zbog prirodnog reverba.
ne znaci li to da bi bojan ipak moga imat problema sa svojim stropom?
Zato ce Bojan to da proba pa ce nam javiti

Reverb, u smislu u kome ga ti dozivljavas, je lako "ubiti" (jeftino i lako)... u svakom prostoru... ali zato niske ispod 100Hz... jaaaako tesko... klape srecom ne "generisu" tu oktavu... a i te crkvice koje oni vole,... hmmm... cini mi se da su to ipak vece prostorije od Bojanove.

pozdrav

bogi

--"We can never see past the choices we don't understand." (Oracle, The Matrix Reloaded)
boggy is offline   Reply With Quote