Quote:
Originally Posted by Color
Boggy, zbog cega bi taj plafon bio pogodan?
|
Za pocetak neces imati flutter echo od plafona i poda
Quote:
Meni se inace mnogo svidja oblik, ali sve vreme zivim u ubedjenju da ce obli plafon da pravi haos u zvuku... Ili se varam?
|
Varas se... uzivaj

Imas "besplatan" plafonski difuzor (jedan od oblika i vidova difuzora... doduse konkavan... ali.... ostavi ga...

nista bolje od toga ne mozes napraviti sa svojim budzetom )
Quote:
A ja sam u medjuvremenu od prijatelja arhitekte saznao da taj plafon ima oko 30cm cigle, pa onda oko 20-30 cm peska na tim ciglama, onda drveni tramovi pa na njih pod
|
Jos jedan dokaz da NEMA shablona!!! Ne mozes nista bolje napraviti za zvucnu izolaciju od toga sto vec imas... mozda samo malo rigipsa i staklene vune u samom vrhu "kupole"... ako nesto slucajno "procuri"... MADA... pre ce otici nekim drugim "putevima", nego tuda... s tim se slazem.
Quote:
i da najvise buke u principu moze preko prozora i dimnjaka da ide u stanove iznad.. Dimnjak u prostoriji nemam a prozor je dupli. Ako je konstrukcija plafona tako radjena, onda ne bi ni bilo potrebe dodatno izolirati, 30cm cigle i 20-30cm peska bi valjda trebalo da je dovoljno.
|
UH... da SADA to i tako radis... kostalo bi te verovatno vise nego "sve" pare sto si spremio za akustiku

SUPER!!!!
Quote:
U svakom slucaju cu odneti u prostor monitore i isprobati koliko buke realno moze da dodje do stana iznad...
|
Sjajno! Poslusaj prvo, pa onda reci gde su problemi

Organizuj slusanje kada je prilicno velika tisina u okolini... najbolje gluvo doba noci... jer ocekujem da cete i nocu raditi... a pri tom neko treba tada i da spava.
Takodje poslusaj i kako prostorija zvuci... bez ikakvog tretmana... mada (iskreno) sumnjam da ces na to obratiti paznju, nekako (prema dosadasnjim iskustvima) vise verujete u nekakve "instant" metode, za koje vam ne treba neki preveliki trud i to ne zavisi preterano od vas samih... iako ce te vi raditi u toj sobi...

... nema "instant" resenja, na zalost.
pozdrav
bogi