View Single Post
Old 20-01-2008, 02:43 AM   #7
slowstar
Pro Member

Default Re: Dobar koncept....?

Mislim da je GRDI najblizi realnij situaciji, MAC + LOGIC STUDIO 8, i neki mixer ili sabirnica, uz naravno preamp koji je vise stvar ukusa nego realnosti, jer 90% preampa na trzistu NE RADI TACNO, nego "krivi" zvuk na nacin koji se ljudima, ili mladjoj generaciji dopada. MAC + LOGIC je dobro resenje, jer za najmanje para nudi najstabilnije resenje, sa najvise (legalnih) plug/inova, kako za rad, tako i za master. Ne znam koliko ce da traje ova 'pomama' za analognim, "prljavim" preampima sa cevima (tubes), ali ja bih preporucio nesto "clean" kao sto je RNP, ili SPL, ili Focusrite, ili cak AVALON (tranzistor, ne lampa)
kao i neki pouzdan, a jeftin mikrofon, u smislu RODE, Earthworks, NEUMANN TLM (ne izvikani lampas)c ili nesto slicno u "clean" varijanti...
Naravno da je akustika prostorije, i samim tim odabir monitora od PRESUDNE vaznosti, ali zbog subjektivnog stava, ja u to ne bih ulazio...
Preporuka: Cuvaj se "fancy" lampaskih i quasi ezotericnih uredjaja, jer te u najmanju ruku mogu "suziti" ili zatvoriti, idi ka realnim i "cistim" spravama, pa naknadno ubacuj svoj "personality" u produkciju, naci ce se vec nacin za to...