View Single Post
Old 19-01-2008, 05:49 PM   #8
boggy
Moderator

boggy's Avatar

Default Re: Color's Control room - sredjivanje prostora

Quote:
Originally Posted by Color View Post
...
Vezano za frekvencije pod 100-200 Hz, cime bih mogao njih da sredim i da li je uopste moguce u tako malom prostoru srediti ih?
....
Realno gledano nije moguce srediti u toliko malom prostoru niske frekvencije u onolikoj meri u kolikoj vi generalno to ocekujete... znaci... nista "revolucionarno" se ne moze uraditi sa donjom oktavom u malom prostoru... pogotovo sto ste svi "osetljivi" na gubitak radnog prostora.... jer u pocetku birate prostor koji vam je isplativ, koji je na dobroj lokaciji (vama dobroj)... i onda tu obicno ne moze mnogo da se bira, niti ima ista veliko.

Realnije je izabrati prostor koji po svim dimenzijama dozvoljava da mu se "uzme" minimalno 1m, i da posle toga ostane dovoljno za sprave, zaposlene, goste,.... znaci... to je minimum... daleko od svakog optimuma...

Sta je tu je... radite kako mozete, i raspolazite sa onim sto vam je dohvatljivo... a kada se stvore uslovi za bolje... ne oklevajte.

Izolaciju prema stanu iznad mozes uraditi rigips plocama i staklenom vunom.. nekoliko slojeva mislim da ce biti ok... koliko? .. mislim da ce zavisiti od tvojih finansijskih mogucnosti.

pozdrav

bogi

p.s. pre nego sto pocnes sa "izolacijom", na neki pogodan nacin proveri koliko realno tvoje "buke" prolazi do gazdaricinog stana... sad mi rekose da bi bilo steta izgubiti taj i takav oblik plafona... zbog drugih stvari...

--"We can never see past the choices we don't understand." (Oracle, The Matrix Reloaded)
boggy is offline   Reply With Quote