View Single Post
Old 18-01-2008, 10:21 AM   #5
dejankuki
Moderator

dejankuki's Avatar

Default Re: Digitech Vokalist 2 Protiv Helikona

Quote:
Originally Posted by aleks View Post
Ne ne, nismo se razumeli. Nisam ja mislio na desnu papucicu koja radi on/off -to je jasno. Mislio sam na levu koja mora da se pritisne sa zadrskom da bi vokalist prihvatio i ispisao na svom displeju ton koji si mu odsvirao. Za nju sam ja mislio da je dosadna jer trazi malu zadrsku prililkom pritiskanja i istovremeno prilikom takve aktivacije iskljuci pratece vokale i zadate efekte. Koliko vidim to je jedini nacin da on reaguje na odsvirane tonove i da ih ispise i prihvati. Tu ne racunam na njenu funkciju on/off za zadate efekte koja je prisutna kad se kratko pritisne. Ukoliko se ne klikne na levu papucicu sa zadrskom nista se i ne desava. Ili ja nesto gresim HM?
Ta Leva pedala je pedala za efekte, ok, to si shvatio, ALI posto je ovo prvenstveno gitarska pedala, ljudi iz digitecha su stavili STIMER, jer gitarista MORA da nastimuje svoju gitaru. Znaci posto ti nemas potrebe da stimujes klavijature, nemas ni potrebe da pritiskas tu pedalu duze i da ulazis u stimer. To sto pokazuje tonove, to je samo zato sto si u stimer modu i on prepoznaje tonove kao stimer.

Quote:
Originally Posted by aleks View Post
I kazi mi ako sviras da li on non-stop prati tvoje akorde (sto mi je malo cudno bez midija) ili moras svaku promenu tonaliteta da mu naznacis time sto ces da pritisnes onu levu papucicu sa zadrskom. Ustvari meni to nije bas jasno .

Kao sto rekoh "TAJNA I LEPOTA" Vocalist live 2 je u tome sto korisnik ne mora da odredjuje tonalitet!!!! ON sam prepoznaje tonalitet na osnovu akorda koji je odsviran... ne moras ti predhodno da mu zadajes tonalitet, tipa "ajd sad harmonizuj u D-mol.... a sada u F-dur......e, sad mi treba A-7....vocalist je napravljen da SAM PREPOZNA tonalitet i bez posebnog navodjenja Preko MIDI-ja ili predhodnog ukucavanja ili naznacavanja odradi harmonizaciju!!!

Znaci samo ga ukljucis, odredis koji tip harmonizacije zelis i vise od toga ga ne diras! SAMO SVIRIS!!!

Ako hoces da mu dodas reverb kliknes na effects pedalu jednom, kratko... neces vise reverb - kliknes na effects pedalu kratko.... to je cela filozofija.
Hoces harmonizaciju, kliknes kratko, neces kliknes kratko.... prosto da ne moze prostije...

Evo ti jedan nacin da to i proveris... ok. namesti live kako god zelis, a onda pevaj JEDAN ISTI ton (npr G) i menjaj akorde,menjaj tonalitete, menjaj ih kako NIKAD ne bi svirao a pritom nemoj da pritiskas pedale, samo ukljuci harmonizaciju... i videces da vocalist menja SAM pratnju tj harmonije u zavisnosti kako si mu ti zadao akordima i podesio tip (gornja terca ili kvarta, + donja terca ili kvarta + unisono sa ili bez ispravljanja!!!)

Nadam se da smo se sada razumeli!!!

dejankuki is offline   Reply With Quote