View Single Post
Old 16-01-2008, 07:49 PM   #2
Reinhardt
Pro Member

Reinhardt's Avatar

Default Re: Zvučna izolacija prostorije za vje?banje(bubnjeva)

dobrodoshao na forum,
nadam se da ces naci odgovore koje trazish!

s obzirom na velicinu prostorije, cini mi se da si u gabuli..ali

ako ti je JEDINI cilj zvuchna izolacija, ima nade, ali ces dobiti prostoriju u kojoj je nelagodno boraviti (klaustrofobija, manjak reverbracije i estetike..)

dakle,
svi znaju da je jedina prava izolacija gradnja "sobe u sobi", sa shto manje dodirnih tocaka dvaju soba, al je to hebeno za izradit, u tvom sluchaju pogotovo zbog visine stropa.
Iz tog principa se da zakljuciti kako su vibracije (citaj:duboki tonovi) najtezi za obuzdat (znash ono sa ekipom na probi, chik pauza, vi vani, bubnjar lupa, a vani samo: tum,dum,bum, nema chinela!)

NIKAKAV poseban materijal , spuzva pogotovo, ti nece pomoci da to rijeshis (vjeruj mi, godinama sam vijezbao po svakakvim supama),
nego samo dva principa:MASA i SEPARACIJA

1.masa-shto deblji zidovi, shto gusca masa, beton, puna cigla (il suplja,ispunjena pijeskom)

2.separacija-shto vise odvojiti vibrirajuche povrshine..e sad je..ga kako to bolje objasnit.. sjeti se zvucnickih stalaka na onim high end siljcima-to je taj princip..

eto,
za 3 soma kuna ja bi izradio kvalitetan DRUM RISER, iliti postolje za bubanj, rijeshio pitanje bojlera i cijevi (cini mi se najvaznija i najskuplja stavka), te smanjio curenje zvuka oko vrata, i udri mishko..

nadam se da sam ti iole pomogao i isto tako da ce ti ostali uletit sa kakvom pametnom!

bok!
Reinhardt is offline   Reply With Quote