Quote:
Originally Posted by silicon science
|
Zaista, Solaris je fantastican sound designer, mogu reci SVETSKOG nivoa...
Imam jos uvek JD 990, preziveo je moju paranoidnu "modernizaciju" zato sto je zaista, jedan od NAJBOLJIH sint modula ikada napravljenih...Po meni, ima samo JEDNU JEDINU MANU, a to je VEOMA MALA POLIFONIJA, sto znaci samo 24 glasa u single modu, sto je danas potpuno nedovoljno, tako da kada radis malo kompleksnije farbe, i jos multitimbralno, veoma brzo ostanes bez glasova, a snimati ga u audio, i onda overdubovati je po meni glupo, jer nikada ne mozes da cujes sta si u stvari uradio, a i greske su neispravive, tako da ja volim da imam "live MIDI" do kraja mixa...
Povodom toga imam i jedno pitanje za DonSola,
Jednom sam zamenio bateriju koja drzi memoriju u JD990, mislim da je bila iz CR serije (Litium) i naravno, izgubio sam sve podatke, koje sam
delimicnouspeo da povratim zato sto sam snimio sysex podatke u Logic, ali nazalost zbog neke greske u checksumu nisam povratio 100%
Kako da to sledeci put izvedem (backup boja sa interne memorije, kao i sa kartice M256-E na kojoj su mi ostale boje) a da budem siguran da nista nije otislo u "zaborav"?
Pozdrav, usput svakom zagrizenom klavijaturisti, ili kompozitoru savetujem najiskrenije da potrazi i nabavi JD990 ako moze, nece se pokajati...