View Single Post
Old 16-01-2008, 05:13 PM   #1
premier
Junior Member

premier's Avatar

Default Zvučna izolacija prostorije za vje?banje(bubnjeva)

Pozdrav, prije svega, po?to sam novi. Eto, da odmah prijeđem na stvar, dakle radi se o zvučnoj izolaciji podruma u svrhu vje?banja instrumenta(bubnjeva), koje je 3,5 kvadratna metra veličine, a plafon mu je samo 2 metra, ako ne i za koji cm i manji. E sada mene zanima kako to izolirati, evo odma da napi?em, nisam toliki početnik u tome, dosta sam toga pročitao, ali jednostavno sam zbunjen sa svim tim informacijam, jedan ka?e da ovako napravim, drugi ovako, tako da sam se jednostavno izgubio u svemu tome. Za sada sam planirao to rije?iti ovako: prvo odvojim od zida 5 cm, dakle ostavim ne?to prostora i onda u već prije postavljene aluminiske okvire stavim mineralnu vunu i na to filc ili regenerat vunu i jo? preko toga u obliku ?ahovnice postavitm piramidalne spu?ve, vrata bi isto rije?io pomoću regenerata i filica, čak bi napravio dvostruka vrata na istu ?emu, plafon i pod neznam kako? E, sada dole mi predstavlja problem jednio bojler i dosta cijevi koje bi mogle gore u kuću prenosti buku, ali cijevi bi lako pokrijo, dok bi bojler, naravno morao ostaviti. Eto, ako mi neko mo?e dati bolje rije?enje, tj, da li ovo moje valja ( siguran sam da ne, hehe) i di u Zg-u uopće mogu nabaviti potreban matrijal, i da, raspola?em sa oko 3000kn(znam da nije puno, ali opet, evo ne radim studijo, samo mi je va?no da se to puno manje čuje van).
Hvala.
premier is offline   Reply With Quote