Quote:
A da li si to pokusao sa klavijaturom ili pretpostavljas da moze. Ja jesam "bocnuo" aranzer u vokalst i vidim da on ispisuje tonove ali ne cujem da se nesto desava u glasu koji peva.
A i dosadno je da uvek mora da se pritisne pedala da bi on promenio tonalitet koliko mi se cini. Ustvari nije toliko dosadno koliko usporava rad kad je u pitanju klavijatura jer on uglavnom stoji odozgo na klavijaturi a ne dole kod noge. HM HM HM
|
Ja sam gitarista...ali ne pretpostavljam, jer je i fazon isti. Vocalist prepoznaje akorde koje sviras i u odnosu na njih on pravi harmonizaciju, a ne kao neki kojima PODESIS unapred u kom tonalitetu treba da harmonizuju...
ok.
Ajmo redom.
1. Ukljucis klavijaturu u vocalist. pritom razdvojis ruke tako da ti desna tj. akordi (pratnja) "L" idu u vocalist, a melodija na zasebnom "R" izlazu direktno u razglas.
2. prikljucis mikrofon u vocalist
3. prikljucis vocalist sa razglasom
4. Pritisnes harmony on (da svetli zelena lampica)
5. stavis harmony mix na sredinu (iliti na 12 sati)
6. pritisnes high
7. odsviras akord i zapevas,
sad bi trebalo da ti na osnovni glas vocalist daje gornju tercu
8. pritisnes i higher... sad imas i gornju kvartu.. tj. trebalo bi da imas...
Tonalitet NE MENJAS pritiskom na pedalu, vec palis ili gasis harmonizaciju. Vocalis SAM MENJA harmonizaciju u odnosu na akord koji sviras, a samim tim i tonalitet. Zapravo ajde malo pojednostavljeno. Njega ne intersuje u kom si tonalitetu, njega interesuje da odsviras AKORD i on sam sve odradi...
Znaci, ne moras non stop da palis ili gasis pedalu. dovoljno je da je upalis i ne diras. A obzirom da je i predvidjena da bude pedala, zasto je ne koristis kao pedalu? Znaci stavi je pored noge na podu, i kad ti treba ukljucis, kad ti ne treba iskljucis.... za to je i predvidjena...
Jedino ako zelis da promenis harmonizaciju onda moras da je pritiskas. Tonalitet zadajes akordom koji sviras...
Vocalist live 2 moze da ti daje SAMO DVE harmonizacije ISTOVREMENO.
high je gornja terca higher je gornja kvinta
unison 1 je isti glas bez pitch kontrole unison 2 je sa pitch kontrolom
low je donja terca lower je donja kvinta
ovako je postavljeno u dve kolone. Znaci predpostavimo da ti treba gornja terca i donja kvinta treba da pritisnes dugmice na kojima pise high i lower
znaci kombinovanjem....
Proveri da li si sve odradeo kako treba. Ako si ispostovao proceduru, Ja ne vidim zasto to nebi radelo i sa gitarom i sa Klavijaturom....