Quote:
Originally Posted by silicon science
Super demoi...  JD je zbilja ultimat sint... Nadam se 990-ki jednog lepog dana. Must have sint 
|
Također ako nađeš lokalno (a zna ih se naći džaba!), kupuj
Roland D-70 bez razmišljanja. Unutra je prva generacija digitalnih rezonantnih filtera koje je razvio Roland! I fakat zvuče genijalno - skroz analogno. JD-990 i S-760 su druga generacija filtera, također odlični ali full precizni za razliku od onih na D-70 i S-550. Drugi razlog što filter na D-70 zvučni "neprecizno" jest što je cijela mašina underpowered (pre slabi CPU), a rezonatni filter traži jako puno DSP-a.
Također zbog nedostatka CPU resorsa, kod većih akorda može se desit da LFO uspori i raštela se po notama. Netko se tome može rugati, ali ja sam jedan od onih koji na takve stvari ne gledaju kao na defekt, nego kao unikatni feature. Također, unutra je i legendarni parametar "Analog feel" koji to još sve dodatno raštela.
Možeš o D-70 tražiti po netu koliko hoćeš, ali nećeš naći ništa. Samo par ljudi je ušlo u tu spravu i skužilo koliko je dobra - ja sam imao sreću biti jedan od njih. Stoga mi vjeruj ako ti kažem da je sprava fantastična i da ju nebih dao za ništa na svijetu. Nažalost malo je zajebanija za programiranje, ali da se i kroz šikaru kad se navikneš (editori ne rade zbog različitih sistema). Među ostalim, unutra je i podosta waveformova sa Jupitera 8 i Mellotrona što smatram jako pozitivnom stvari. Imam i mali demo:
Roland D-70 3min - mojih 5 patcheva jedan iz drugog (znam da se čini da ih je više, al jbiga to je D-70!).