Thread: Koji UPS?
View Single Post
Old 14-01-2008, 04:23 AM   #2
diviner
Administrator

diviner's Avatar

Default Re: Koji UPS?

Quote:
Originally Posted by MHz View Post
Shta je realan problem?
Nestajalo mi je struje u stanu dok sam radio za opremom, i nisam osetio nikakav pad napona i sl.
Jednom mi se na tonskoj probi desilo da je neko iskljuchio produzni na koji je bio zakachen moj UPS, dok su mi laptop, karta i klav bili upaljeni i sve je bilo ok. Ponovo sam ukljuchio taj produzni i kao da se nishta nije desilo..
Ne znam na shta tachno mislish..
Poenta jeste u tome da su, kada su u pitanju potrebe koje si ti naveo (neprekidno napajanje), i oni najjeftiniji UPSevi uglavnom dovoljni. Medjutim, ono sto drugi navode kao nedostatak istih, jesu upravo oni "dugorocniji" rezultati ili posledice (kako se uzme) upotrebe takvih jeftinih rjesenja pri raznoraznim okolnostima (jeftini UPSevi vam ne mogu rjesiti problem sa "shumom" na elektricnoj mrezi). Nesto oko toga je stormwatch vec razjasnio, i dobro je razjasnio neke stvari.

Zakljucak zapravo jeste u tome da se kupi prvo prema budzetu (jer nije logicno razmisljati o skupom rjesenju ako za njega jos dugo necete moci izdvojiti novac) ali i prema prioritetu (odnosu toga da li zelite da su vasi omiljeni uredjaji, posao zaista sigurni, ili vam i ogranicena dejstva ovih aparata znace nesto). Stoga ce i obicni Office Musteci raditi posao, ali ipak , kada vec nesto postignete, valja kupiti i preci barem na APC ...

PS. Ja licno nikada nisam koristio UPSeve, i nikada nisam imao problem ni sa jednim uredjajem u stanu. Sto znaci da je realna potreba za istim daleko manja od ono iracionalnog straha u svima nama, za nase voljene nam uredjaje

diviner is offline   Reply With Quote