View Single Post
Old 12-01-2008, 10:40 PM   #30
slowstar
Pro Member

Default Re: difuzori - shema za pravljenje

Quote:
Originally Posted by Max View Post
Ovo bih najradije shvatio kao salu .....

Slusanje basa u V ici je kriminalno . Bas se cuje realno samo kada cucnes pored onog srednjeg stuba na prozoru ( sto je jedno 4 m od mixera ) ..... barem dok ne naucis prostoriju .

Ovaj " trik " mi je otkrio tvoj kolega , kad sam se pozalio da sta god mi lepo zazvuci tamo , nigde drugde ne zvuci ok ...... i bio je u pravu .... kad sam cucnuo tamo , sve je bilo kao na drugim slusanjima .

Ne zelim da bacam hate na V icu , koja ima veliki istorijski znacaj , ali ako tako treba da zvuci rezija ....

Pozdrav
Nista nisam shvatio kao hate, pogotovo sto 5-ica nije moj studio da bih ga branio, poslednji put sam bio jesenas, i pustio za mene referntni CD (Quincy Jones) i jos referentniji (original Star Wars Soundtrack) sa simfo orkestrom. Ako mi navedes, ili jos bolje odvedes u neku reziju sa boljim zvukom, vodim na klopu, verujem da teoretski mogu da postoje bolje rezije u BG al' ih jos nisam "Cuo"

P.S. da nije malo 'krut' stav da je slusanje bassa "kriminalno"?
da nisu neku 'klinci' "prckali" oko Geneleca sa potovima?
Ne zelim nista da tvrdim, ali mladi ljudi, koji se bave dance, trance, psy, goa, DnB Hip-Hop, i slicnom muzikom imaju malcice pogresne predstave o frekvencijama koje su ispod 100 hz - takav mi se zakljucak namece iz ono malo slusanja njihovih radova...