Thread: Scope v5
View Single Post
Old 11-01-2008, 09:51 AM   #50
psionic
Superoperater

psionic's Avatar

Default Re: Scope v5

Znaci nije samo kod mene... OK, hvala na pomoci.

Kupio sam svoj sistem pre 2-3 godine - ali od nekog mog prijatelja, pa sam bio ubedjen neko vreme da mi je uvalio neispravnu karticu...

Nego, vezano za ACPI... Ja koristim komp u razne svrhe, izmedju ostalog i za 3d rendering. Imam 2 windowsa, jedan je za svasta, a drugi je za audio. E sad, u programima kao sto je DAZ Carrara, kada ukljucim render, pojave se 2 kockice koje reprezentuju 2 procesora. Sada imam samo jednu Zatim kada pritisnes ctrl+alt+delete, pojavi se task manager. U njemu ima onaj dijagram iskoriscenosti procesora. Tu sam imao 2 dijagrama, a sada samo 1. Ti bi trebao da imas 4 za quad core. Sam procesor rasporedjuje podatke po jezgrima, tako da ne bi trebalo da to mnogo remeti ili menja brzinu rada, ali programi vide kompjuter kao single procesor i optimizacije u samom programu za vise jezgara nisu aktivne. Na primer u Nuendu ima multithread opcija, znaci on nece moci da raspolaze sa oba procesora.

Interesantno je da nikad nisam imao problema sa zaglavljenim notama i ostalim, sem sa tim zamrzavanjem, a vidim da dosta ljudi ima i neke druge probleme - na primer pucketanje, zaglavljivanje nota, sum i tako dalje.

E, da, imam KORGovu klavijaturu i imam taj filter u njoj. Kad sam probavao midi, stavio sam monitor i nikakav sensing nije isao u lunu. To je taj tempo ili kako ga sve vec ljudi nazivaju ( ima komanda na klavijaturi - tempo off )

Na forumu, ljudi sa MAC platformom nisu imali ovih problema sto jasno govori da je u pitanju drajver. Dakle - nek rese te probleme u najnovijoj verziji i imace stvarno dobru stvar - ne znam kakav je uad, ali ovo je super kad radi...

OK, izvini na ovolikim tekstovima i hvala
pozdrav
psionic is offline   Reply With Quote