Thread: Sampleriiiiiii
View Single Post
Old 06-01-2008, 06:59 PM   #13
Don Solaris
Pro Member

Quote:
Originally Posted by slowstar View Post
Mala korekcija:

Sampler je onoliko dobar, koliko se njegovom rukovaocu SVIDJAJU njegovi konverteri, zar ne?
Znaći ako se tebi sviđa Fićo više od Mercedesa, to znaći da je Fićo bolji auto, zar ne?

Quote:
Originally Posted by DaBear View Post
PS Meni je i daje S6000 glavni sampler
Eto, a meni je Kontakt 2.

(iako vidiš i da imam nešto hardverskih)

Jednstavno - evo ti konkretan primjer. Prodavao sam tri digitalna syntha od kojih se nisam mogao odvojiti, ali zauzimanje prostora nije više imalo smisla. A opet od nekih sondova koje sam napraivo se nisam mogao odvojiti. Rješenje: sve soundove sam samplirao. I to ne po principu jedan sound jedan sample, nego lepo brate svaki sound po 8-9 sampleova! Sve na kompu, preko Sample Robota, provjerio i eventualno popravio automatske crossfade loopove i ubacio to u Kontakt. U otprilike 2 tjedna, ja sam napravio posao za koji bi mi trebalo otprilike godinu dana da sam to išao klasično samplirati preko nekog hardware samplera. Pa zamisli samo koliko bi mi vremena trebalo podesiti keyrangove, loopve, i ostale parametre za oko 1800 sampleova!!!! Probaj samo brojati od 0 do 1800 da vidiš koliko je to puno. A zamisli sada ići samplirati, i potom podešavati stvari 1800 puta. Pa nisam lud da idem to raditi preko nekog hardware samplera.

Ko nevjerjuje može slobodno da pogleda ovu sliku. To je moj folder sa Kontakt sampleovima koje sam ja napravio. To je SVE napravljeno u manje od 2 tjedna, po cca 4-5 sati dnevno max:

To su inaće synthesizeri Yamaha SY-35, SY-77 i SY-85. Obzirom da su digitalni, i da sam išao sa 9 samplea po svakom patchu preko cjelog keyrangea, ostvario sam u velikoj većini omjer od gotovo 90% identičnosti sa originalom. Originalne (synthove) sam potom prodao jer mi više nisu trebali.
Don Solaris is offline   Reply With Quote