Re: Sampleriiiiiii
lepo kaze Sloba...mlacenje prazne slame!
konvertori..ok..ali nebitno! Svi znamo da je William Orbit uradio CEO Ray Of Light album (Madonna) sa 2 S3000!! I dan danas ih koristi i ima 4 komada, jer smatra da bas i bubanj iz Akai izlazi bolje nego sa soft samplera...
Ali kod samplera je (bar za mene - koji nekad imam puno da odradim za kratko vreme) vaznije nesto drugo!
Kako se lako radi sa njim...kako se lako edituje / sampluje / prave grupe itd...kako brzo ucitava library i koliko je lak za traznje..da li "lojdujes" sa floppyija, CD ROMA, HD-a itd....koliki RAM sve je bitno...
Neki moze da ima dobar zvuk i konvertore ali da je totalno bez veze za rukovanje u profesionalnom envajromentu..itd
Moj Synclavier ima ludilo konvertore ( 2 po izlazu..16BIT za prvu polovinu sampla i
12BIT za rep !! Masno, debelo, ali u velikom broju slucajeva nemam vremena da samplujem u njega ili konvertujem samplove, RAM je 32MB (meni licno dosta, ali ponekad ne mogu da drzim sve u RAMu..) itd...
Neko ko samo sedi kuci i pravi zvukove (chmara) kao hobby, nemoze da zamisli i uporedi kako se doticni sampleri ponasaju u studiju, kad sat kuca itd..
dakle..prazna slama..pljampanje...
PS Meni je i daje S6000 glavni sampler, prosto iz razloga sto se jos nisam odlucio kako i koji soft sampler da integrisem u sistem!! Imam aKsys software za njega na Macu, drag & drop samplove iz Tools u njega i obrnuto, browsing i sve ostalo...imam i 60GB internal HD i tonu CD Rom-a, ali je sporo i zato cu uskoro da se prebacim na soft..
Last edited by DaBear; 06-01-2008 at 05:42 PM.
|