View Single Post
Old 04-01-2008, 11:48 AM   #32
master29
Banned

Default Re: Pjevanje/tehnika

Quote:
Originally Posted by Dr.Artist View Post
Hvala,nemogu reci da nemam kondicije.....ali ponekad ...neznam dali to zavisi od raspolozenja .....otpevam 4 sata i kao da sam ceo dan bio na njivi,toliko muke odjedamput a neznam odakle dolazi......mora da je stvar tehnike ali mi se nejavlja stalno....tako da mi i to ponekad predstavlja toliki problem u jednom trenutku da je to strasno. No moram nesto uraditi u vezi disanja. Hvala na lepim objasnjenjima i primerima,zahvalan sam.
Prva stvar za posao koji ti radis(pevanje po klubovima....itd) je da utreniras glasne zice,trening je dug i treba dosta vremena da ukapiras o cemu se radi.
To ne moze ni jedan profesor da ti objasni(jer nijedan nikada nije radio po klubovima)mogu teoretski al slaba vajda.Druga stvar je pravilno disanje,Anita ti je iznela dosta dobrih primera da se ne ponavljam.Dacu ti jedan banalan primer laicki.Sistem je skoro identican kao kod gajdi.Prvo se napumpa pa se rukom polako ispusta vazduh(zamisli da su ti glasnice intrument koji proizvode zeljeni ton)Znaci polako vazduh ispustas,glasnice proizvode zeljeni ton.Gledaj da u pocetku spustis tonalitete,znaci da ne izvlacis maksimum jer ces se brzo zamoriti i sutra dan ces imati isti problem(gore naveden)Vremenom ces dobiti i zeljenu visinu i tehniku.Pozz
master29 is offline   Reply With Quote