Re: Pjevanje/tehnika
Pozdrav svima,danas sam se registrovao.....no da predjem na stvar.....sviram klavijature,poceo sam da pevam pre dve godine,posle dugo foliranja u pevanju,znaci pokusavanja da izvodim nesto sto bi kao trebala da bude kopija nekog stila pevanja svatio sam da sto je prirodno to je najbolje,boze moj ,svirka svaki vikend,price sa ljudima,internet itd......no pomenuli ste da snimanje dosta znaci,meni je to bila prekretnica ,slucajno sam se snimio jednog vikenda na mini disk{drugar snimao},kad sam cuo snimak zaprepastio sam se {uzmimo u obzir da sam jako samokritican prema sebi sto se tice pevanja],pa to uopste nisam ja a i pritom ono sto sam izvodio pokusavajuci da animiram odredjeni stil dalo je suprotan efekat{sto na ozvucenju bas i ne zvuci tako posle malo efekta].......no da skratim..! Bog mi sto se kaze dao odlicnu boju glasa i sluh dovoljan za to sto radim{znaci retko kad falsa].......fali mi stabilnosti u glasu,jos ostrine,jos pravilniji vibrato,mogucnost da izvedem triler koji ja hocu sto je vezano za disanje......sto se tice bilo kakvih vezba disanj od toga nista nisam radio.......ali radim posao dobro zbog boje glasa i malo stila......moj stil se nezasniva na kafanskom pevanju odnosno tezgaroskom nego tezim da pevam tacno....ako negde neide vibrato ili triler pokusavam da ih izbacim iste sto neznaci da mi to oduvek polazi za rukom.
Znaci moji problemi su sledece prirode:
1.Pravilno disanje{da mi neko da konkretan primer]
2.Jacina glasa{imam dovoljnu jacinu ali nemam dovoljnu kontrolu},znaci kontrola i prirodnost pri ispevavanju?
No da nekucam vise onaj ko se razume zna sta sam hteo da kazem da nedavim vise.......
U svakom slucaju unapred zahvalan,cenim svako misljenje i pridajem znacaj istom.Pozdrav svima i SRECNA NOVA GODINA!!!!!!!!
|