Quote:
Originally Posted by clusterchord
mislim da se ne radi toliko o otvorenosti/zatvorenosti polysixa, jer 2044 i 2040 nisu sasvim isti chipovi. bas smo jucer niksa i ja komentirali, 2044 je svakako tanja i "pristojnija" verzija originala.
|
Eh....samo sam napisao prvi utisak kako mi je zvučalo. Ali to je ionako nebitno jer pitaj boga koje si ti imao postavke, koliku rezonancu, cutoff i sl. No odmah sam čuo da Prophet ide puno više u frekvenciji - otvoreniji je. Meni se upravo takav tip filtera više sviđa i volio bih ga imati na Polysixu.
Ali... vezano za Polysix.... on je isto priča za sebe....
Ja sam ga kupio od jednog dečka koji ga je kupio od Nikše. Uglavnom taj Polysix je zvučao jako jako loše u usporedbi sa onim kako sada zvuči. Sound je bio skroz taman, envelope krive, a jakost rezonancije nije bila ni upola kolika je sada.
Nakon što je rekapiran (dosta suhih kondova je imao), on je kalibriran točno po tvorničkim uputama (samo kalibracija je rađena dva dana). Od tada, to je nešto sasvim drugo. Mogu ga dofurati pa da i sam čuješ. A bilo bi zanimljivo side-by-side staviti sa Prophetom 5. Možemo se vidjet ovih dana, prekosutra npr. A stigao je ensemble pcb board i BBD-ovi. Pripremi pare!
U svakom slučaju javi se pa da krenemo riješitit ove
tekuće probleme: uz napomenu da bi ja radje donesao pšenićni Paulaner ako si zainteresiran - daleko je bolji od svega ostaloga. Obzirom da sam ja manje otporan, meni je dovoljan jedan tekući problem da me "lupi", a tebi mogu uzeti tri komada ako oćeš, pa ti polagano riješavaj te tekuće probleme ili ih spremi za kasnije. Definitino najbolje što sam našao kod nas. A probao sam ih sve koje se mogu kupit kod nas.
Prilažem dokaz sa ocjenama istih:
[LINK - PIVE]