Re: Folk(Narodna)muzika
Radim i ja narodnjake (izmedju ostalog). Zahvaljujuci tom radu nabavio sam veci dio opreme (studio imam nepune 2 godine). Poceo sam kao bubnjar i nekad zakleti roker a danas smatram da je opredjeljenje za pripadnost iskljucivo jednom zanru siromastvo licnosti. Ako zanemarimo folk tekstove i pazljivije poslusamo njihove aranzmane moze se otkriti puno toga (npr. u Perunovim radovima). Zavidim ljudima koji mogu da rade samo ono sto vole, nadam se da cu jednog dana i ja tako funkcionisati. Za sad se ne odbija se ni jedan dobar posao. Trudim se da kroz aranzmane provucem sto vise zvuka koji mi rad cini ugodnim a do sada je rezultiralo i zadovoljstvom klijenata. U slobodno vrijeme radim aranzmane za svoj bend koji sa folk muzikom nema nikakve veze. Da bi to zvucalo kako treba, neophodno je nabaviti sve te UAD-e, POCO-e, VSS3-e MD3-e, preampe, micove, DAW-ove, itd,itd, a od uciteljske plate u BiH tesko da se to moze. I kad se pojave narodnjaci da ih odbijem? Ne pada mi na pamet! Trudim se da to odradim kako treba, pa neka i distorzije, slap bassa, wah-waha, RMX-a, loop-ova, cega god... Postujem svakog ozbiljnog covjeka koji mi je spreman povjeriti svoj novac. A granice u muzici sve su manje prepoznatljive...
Na nama je da pokusamo unijeti sto vise kvaliteta i u tu folk muziku i promijeniti je nabolje.
Spreman sam na razmjenu misljenja u pogledu ove tematike i vjerujem da ce mi, uzevsi u obzir vase iskustvo, koristiti.
Lijep pozdrav.
Last edited by ANITA; 30-12-2007 at 08:53 PM.
Reason: sve sto moze dovesti do razbuktavanja rasprave izbrisano
|