View Single Post
Old 26-12-2007, 07:59 AM   #30
Rocket Roll
Member

Rocket Roll's Avatar

Default Re: Gitarski zvuk - pomoc!

Quote:
Originally Posted by Oggy View Post
...ali bih voleo da makar cujem koja je to logika u pitanju.
Ovakav sam utisak stekao - solo sviran, GTR 3.0 zvuči nekako telefonski i (ponekad) kao da zvuk dolazi kroz nekakvu cev... Naravno da mi je prva reakcija bila "bljak!" Onda sam pomislio - to su ipak Waves, ne bi oni napravili nešto tako "loše" slučajno. Probao sam da reampujem neke već postojeće projekte (GTR 3.0 umesto AmpliTube) i počeo da shvatam - nekako su već unapred blago "isekli" (ekvilizirali) odziv celog GTR 3.0 tako da "prisutnije" leže u miks. Nekako mi se učinilo da ne moram toliko da ga odvrćem da bi "seckao" kroz ostatak aranžmana.

Iskreno, posle toga se nisam baš suviše igrao sa njim - mnogo volim zvuk AmpliTubea Jimi Hendrix (basovi, "vodeni" zvuk, mada ga je strrrašno teško kontrolisati da sam sebe ne overloaduje) a i ne radim kompleksne aranžmane u kojima je gitara samo prateći element (ne usnimavam/ produciram nikome). No nastaviću da ga čačkam u sklopovima budućih pesmica, naročito u onima u kojima se čini da gitara nikako ne može da "proreže" kako treba.
"The artist looked at the producer/ The producer sat back/ He said, 'What we have got here/ Is a perfect track/ But we don't have a vocal/ And we don't have a song/ If we could get these things accomplished/ Nothin' else could go wrong'."
Rocket Roll is offline   Reply With Quote