View Single Post
Old 24-12-2007, 10:46 PM   #7
Arthur
MAO

Arthur's Avatar

Default Re: Producentski prvenac

da, razumem te sto se vokala tice. jednostavno, meni je iz raznoraznih okolnosti koje su pratile snimanje, vokal bio najslabija karika i manje-vise kolateralna steta, sniman u 3 navrata, kombinovan iz razlicitih studija, i na kraju uklopljen u plocu taman da "legne", tuzna je istina da sam na njemu imao najmanje uspelih finesa. Licno, u slucaju ovakvih aranzmana i postavke svirke, nisam pobornik glasnog yu-rock vokala, ovako mi se jednostavnije sklapala slika sirine i glomaznosti zvuka. Verujem da na tih par mesta jednostavno nije zafunkcionisalo prelazenje iz atmosfere u atmosferu do kraja. Narocito mi je bolna tacka nemogucnost da na u ITB okruzenju resim pitanje glavnog vokalnog reverba, uz puno muke, jedva sam nasao par resenja, koja mi su mi uspela odraditi posao, ali nikad nisam bio odusevljen njima. Razmazio sam se na m5000, lex pcm91 i slicnim spravama koje na zalost nisam sada imao na raspolaganju. Nekako mi je radije da bude suvlje i zdravo nego da mi kompromisni reverb malko prodaje utisak.
Arthur is offline   Reply With Quote