View Single Post
Old 24-12-2007, 01:46 AM   #14
milanCHE
Senior Member

milanCHE's Avatar

Default Re: Producentski prvenac

cestitam od srca!prvo,pa musko,sto bi rekli...
koliko vidim(tj.cujem),dosta si paznje posvetio prostornim planovima i instrumentalnom delu pesama.dopadaju mi se gitare(clean-ovi).e,sad,ovo ne mora da bude ni tacno a ni merodavno,jer slusam uveliko preko slusalica,ali mi se cini da bi vokal(e) trebalo malo "pojacati" na nekim mestima u pesmama gde se iz mekih strofa ulazi u dinamicki nabijenije refrene,tu imam utisak da aranzman malo "proguta" od volumena vokala,i druga stvar,u nekim pesmama( npr.u pesmi "zice" i "dok sanjam"[btw.dobra ti je ideja sa vocal-panningom] )vokal bi(po mom ukusu)mozda za nijansu trebalo biti vise "wet"(u sklopu ambijenta pesme).i da jednostavno prati dinamiku pesme.ukoliko je "razredjena",i on moze biti malo vise "ureverbljeniji" i otpusteniji ,a kad stvar dodje do refrena,tj.promene dinamike,onda i njemu malo "zategnes" karakter...
ali,'aj da i ja ne tupim vise,slusalice definitivno nisu merilo kvaliteta,nego mi ostatak kuce uveliko spava,pa cu sutra k'o covek na miru da preslusam.
ovako,na prvu loptu "dok sanjam"pa onda "grad",pa ostatak svite...
samo napred!
i pusti "standarde" i one silne RMS-ove koje je neko nametnuo kao "referentne"vrednosti kad vec umes da se snalazis sa prostornim planovima
i piramidama
pozdrav