View Single Post
Old 16-12-2007, 04:02 PM   #22
milos
Pro Member

milos's Avatar

Default Re: Koju radnu stanicu preporučujete?

Kontroler ni ja nisam imao prilike da probam pre kupovine.Dok je jos burazer radio u staroj firmu ,on mi je nabavio preko IRIS Mega computersa (a oni preko ComputerLanda) .
Sto se tice dirki semi-weighted su su onim tzv" quicksand" feelingom ,kvalitetna mehanika pod prstima. Rekao bih 70% Fantom X jer su lakse nego uobicajene semi-weighted i 30% Korg 01w,Roland Xp30 zbog tog stiff osecaja ....
Aftertouch bolje i prirodnije reaguje nego na 01w, i velocity je dobar.
Knobovi i dugmici su gumirani tako da prsti ne klize a knobovi pruzaju dobar osecaj otpora kada se zavrcu sto je dobro za fine prelaze cutoffa i slicno...
Sa desne strane od knobova ti se nalaze 16 dugmica za instant biranje preseta sa sve midi cc,midi kanalima ,program changes,velocity curves ...
Takodje za svaki preset mozes podesiti i do 4 zone na razlicitim midi kanalima tako da mozes svirati 4 instrumenta
Programiranje je boza sa XBoard Control softwareom:

http://img239.imageshack.us/img239/9...controlkd0.jpg

Da,dobijas Proteus X( sa raznoraznim General midi ,drums ,piano diskovima...) ,Cubase LE i 3 gratis sempling cd-a (Mo'Phatt ,Protean Drums i Planet Earth)
Koristim Emulator X2 i od skora sam neke AKAI semplove i NI kontakt,konvertovao i mergovao radi jednostavnijeg odabira zvukova,
Semplovi su samo solidni i nista vise ,interesantiniji su oni koje mozes dodatno nabaviti kao npr Vintage X Pro kolekcija ili cak da semplujes svoje sprave sto je pojednostavljeno na Emulatoru X2 .
Sve je mapirano na XBoardu ravno iz boxa, od ADSR do Filtera,LFO speed i amount,aux za efekte,menjaje patcheva sa dugmicima...
milos is offline   Reply With Quote