View Single Post
Old 16-12-2007, 03:55 AM   #45
Arthur
MAO

Arthur's Avatar

Default Re: LEBISOL - novi album

pa dobro, drago mi je da smo se razumeli. Izmedju ostalog, licno iz hobija sviram sa jednim srpskim Ska bendom, pa sam slucajno detaljno upucen u tu tematiku. Iako nisam slusao ska pre toga, a ni sad ga ne slusam privatno, iznenadio sam se tim albumima iz 50tih i 60tih godina, karibi, jazz orchestri sa jako puno clanova i sve u tom stilu.
Sto se Punka tiche, nisam ni njega licno mirisao privatno (odrastao sam na thrash-metal-u i ambijentalnoj elektronici/triphop/lounge/chill stilovima :P ),
ali poznajem jako puno momaka koji to ozbiljno dozivaljavaju. Animalno ili ne, to je neretko jedini nacin da odredjena individua iskaze svoje emocije i duhovno stanje, podeli ih sa ostatkom sveta. A to je prilicno blizu moje definicije uzroka i svrhe postojanja muzike same po sebi. Razumem itekako razlike izmedju nivoa sadrzaja, ali ne dozvoljavam sebi da sudim ljudima koji jednostavno nisu odrasli ili imali srece da dospeju do tih nivoa pismenosti i uzvisenosti. I jako ih postujem zbog zelje i hrabrosti da se otvore.
Tako da, zapravo, najvise prezirem muziku nastalu same sebe radi, tek da se nesto svira "tralala", privlaci neka paznja i stice korist (novac/zene/droga).
A takvih slucajeva definitivno ima u svakom "zanru".
Arthur is offline   Reply With Quote