View Single Post
Old 16-12-2007, 02:19 AM   #38
clusterchord
mod?rateur analogue

clusterchord's Avatar

Default Re: Lexicon pcm91 vs VSS3

da nabacim jos koju na meni omiljenu temu ..

Quote:
Originally Posted by Ivan View Post
preko recimo FW verzije .. dobijes 8x vss3 ..itd .. pogotovu recimo novi X8 .. + pci .. 12x vss3

.... a pcm91 je jedan .. jedini ...
apsolutno se slazem, medjutim jedno je usporedba karaktera i zvuka tih reverbova, a drugo je "isplativost".

PoCo je definitivno vise isplativ, i ja razmisljam o njemu da mogu dodat recimo u mix jos 2 x vss3 mono rooma (to mi vss3 radi najbolje), jedan DVR-2 plate i jos jedan NonLin2 na neke perkusije (kupio bi paket). ali iz prakse, dvije stvari mi padaju napamet kod ove logike: jedno, 8 ili 12 reverbova istog algoritma/dsp-a nije bas upotrebljivo i efektivno u miksu. sve bi imalo isti karakter - slabo pozicioniranje u takvom rsumu. razlicith sprava imat 12 reverbova, to je druga prica.

drugo, makar TC mogu koristiti zaista za mnoge signale, ali miks mi je gotovo nemoguc bez barem jednog spacey lexicona. kako god okrenem uvijek mi fali. vrlo rijetko radim samo tc: npr. dva akusticna instrumenta odradim sa vss4 ok. vss3 mi je rijetko bas glavni reverb.

jos mi ne radi upload - hebu ga 8mb fileovi izgleda.. jedino da prebacim u 16bit.. da? ne?

mislio sam radi tocnije uspoedbe da ostavim 24 ali..

clusterchord is offline   Reply With Quote