Kvragu i rack kucista! Vidim da se ta tema vec neko vrijeme provlaci po forumu. Sigurno postoje rack kucista kod vas za nabaviti samo ne treba gledati poznata imena kao Chieftec.
Ja sam prije par mjeseci sastavio novi komp i uzeo sam za 400+sitno kuna (oko 60 eura) plus PDV rack kuciste od marke Codegen (??) (
http://www.ve-mil.hr/opis.aspx?prika...&Sifra=7740003)
Genijalno je kuciste, ima mjesta puno, stane u njega 9 diskova i 4 DVDa, super ventiliranje, dodatno ucvrscenje za kartice... ma ludilo. A ispalo je jeftinije od obicnog kucista!
Kad im dodjes u ducan oni pooojma nemaju sto je to rack. I mozes svugdje pitati, nitko ne zna jer su ti prodavaci ionako tupavi. Treba traziti "serversko kuciste", i to "...ono horizontalno ruzno". Doslovno to! IT firmi sigurno ima dovoljno da je dovoljno interesa da netko uvozi ta jeftina rack kucista za servere. To treba traziti.
I onda jos postoji fora da se moze svim ventilatorima u kucistu uvaliti na zicu mali trimer pa ih se uspori tako da se apsolutno nista ne cuje. Unutra vrte tri ventilatora a vani tisina. I jeftino. Mora toga bit i kod vas!