Thread: rudaw u reku?
View Single Post
Old 11-12-2007, 02:35 PM   #4
Rasta
Member

Default Re: rudaw u reku?

Hm... Mozda ne bi bilo lose NAPRAVITI rack kuciste? Negdje naci nekog obrtnika koji ima znanje, strojeve i pristup materijalu?

Za nekog tko zeli odvojiti mlo vise para na kvalitetu, ja imam MaCase rack kuciste koje je fenomenalno napravljeno. Bio je skup kao papar (oko 350 eu bez napajanja), ali arhitektura mu je fenomenalna. Prvo, ima 2 m debeo lim (zato tezi oko 15 kg prazno), posebno vjesanje za hardove, koje je objeseno na gumene amortizere, kompaktno, od debelog lima u koje stane 5 hardova ili 3 harda i 2 opticka uredjaja. Hardovima ne treba posebno hladjenje zbog dobrog termickog odvoda putem lima.
Koristim samo dva ventilatora (napajanje i procesor) i kuciste je prakticno besumno. Jedino ljeti, u uvjetima bez klime, je potrebno paliti ventilator koji upuhuje zrak u kuciste. Unutra stanu PCI kartice pune duzine, a na gornjoj strani ima lim na kojem su plasticni podesivi ucvrscivaci koji blokiraju sve kartice da ih se niti cekicem ne moze pomaknuti. Stavio sam Tagan napajanje od 700 w (isto skupo kao papar - 100 eu) i vec tri godine masina radi bezgrjesno po cijele dane.
Rasta is offline   Reply With Quote