Thread: Sampleriiiiiii
View Single Post
Old 11-12-2007, 12:34 PM   #28
DaBear
VIP Member

DaBear's Avatar

Default Re: Sampleriiiiiii

Quote:
Originally Posted by roginator View Post
meni je ovo STRASNA IZJAVA!!!!!

pa DaBear kod samplera je najbitnija kvaliteta sounda...ako to ne cujes onda ....doduse otkad si rekao da si presao VSTi to je tamo smanje vise sve isti K!!!! ( mislim meni tamo sve zvuci lose...iliti isti K)

@ Slowstar

pa i tu nazalost moram reci da sto se tice mogucnosti Z8 moze skoro sve ( imao sam ga probao i prodao) napomenuo sam moze skoro sve !!!!!

nemoze samo distignuti kvalitetu SOUNDa drugih SAMPLERA!!!!!

jedaina DVA samplera na ovoj planeti koja osobno nisam imao SU SYNCLAVIEROV SAMPLING i FAIRLIGHT

nadam se da cu i to uskoro rijesit i slobodno si dopustam da kazem da neki sampleri imaju ili nemaju sound i koje su razlike NAIME!!!!! ja se snalazim na svim sampling platformama pa i na TX16W i mogu reci da su sampleri posle S 3000XL strasno losi!!!! u odnosu na ove starije!!!!!!

po soundu NARAVNO ..a sve sto oni mogu lako se napravi i na PLUGINOVIMA pa ako vam je "sve isti k" u kvaliteti zvuka onda vama pugovi eto!!!!

ovim postom ne napadam nicije znanje sposobnost ili posao ...ali reci da svi sampleri zvuce istio i isti su K....za jednu osobu koja se bavi zvukom i glazbom profesionalno je STRASNO , makar pricam o osobi koju jako respektiram i cijenim njen rad!!

to je kao da neko kaze da Ceca pjeva kao Brena , a Brena kao Severina, a Severina kao MInea...doduse meni je to sve isti k. ..i eto jedna moja glupost za kraj

Pa jos nisam presao na VST ili sta vec...prebacujem samplove i CD ROMe za sad..!

Sto se tice zvuka samplera - PO MENI - puno zavisi i od sampla!! Ljudi sempluju kik ili ga odaberu (lose) itd.. iemaju pojma i cude se kako to ne udara i ne mastiu miksu.

Prva stvar - pazljivo odabrati sounds!

Nisam se nikad opterecivao uporedjivanjem samplera i kvaliteta zvuka...radio sam sa njima puno, umesto...

Imao sam sve Akai od S900 do 6000 (sem rije) i to je sve manje vise isto!
Jedinu razliku (od istog sampla!) sam cuo kad sam ga gurnuo kroz Synclavier! Veliko, debelo, masno, bas ubija (valjda je zbog konvertora, posto ima 2 po svakom izlazu!! 16 BIT za pocetak i telo sampla i 12za rep sampla)...

Akai lepo proturimkroz dobar pre-amp ili kroz SSL module, pa onda jos plugin fx i ko zna odakle je taj sample dosao!? A koga i briga ako radi u pesmi i miksu !!?

A KAD SE RADI U STUDIJU NA DEADLINE, KAD SU VELIKE FACE PORED (DJ, KOMPOZER ILI AR IZ LABELA) SVE MORA DA IDE BRZO!!!! NEMA SE VREMENA DA SE CHMARA SA MALO RAMA-A, ILI CEKA NA LOADING ITD..

E TU SU SOFT SAMPLERI KOMA!!! SVE JE DOSTUPNO U SEKUNDI, STO SE ZA AKAI ILI SYNCLAVIER ILI EMU NE MOZE RECI....NEMA "loading sound, please wait!" poruka...

A da ne pricam sto sve zavrsi na nekom mp3 playeru na kraju !!!!
DaBear is offline   Reply With Quote