View Single Post
Old 11-12-2007, 10:39 AM   #7
Braca
Senior Member

Braca's Avatar

Default Re: samozaposljavanje

Hajde sad posto je jasnije da zelis da steknes nepokretnost-stan, za pocetak vidi da li ispunjavas uslove za kupovinu stana preko kredita za koji nacionalna agencija za osiguranje kredita ili kako se vec zove, ne znam tacno u ovom trenutku, daje bankama garanciju (uslov je da nisi stariji od 40 godina ako se dobro secam i da nemas reseno stambeno pitanje, da si ozenjen i slicno). Koliko je meni poznato ako dobijes takav stambeni kredit onda je obavezna garancija koju banka trazi uspostavljanje hipoteke na takvoj neokretnosti-stanu i jos poneki uslov, prema tome cinjenica da nisi stalno zaposlen ne bi trebala da utice na dobijanje kredita jer banka za slucaj da ne placas dospele rate, automatski realizuje hipoteku na stanu i ti osta bez stana ili se naplati od agencije za osiguranje kredita a onda agencija tebi uzme stan.
Drugi nacin je dobijanje kredita za kupovinu stana preko banke, vise njih daje takve kredite sa razumnijom kamatnom stopom, ostaje ti da kod svake banke proveris uslove, i obavezno to uradis sa advokatom ili nekim ko se razume i pronadje skrivene stavke u ugovoru koje mogu da ti zagorcaju zivot ako stvar krene naopako i ne placas rate. I u ovom slucaju je obavezna hipoteka na stanu.
Samozaposljavanje ima drugo znacenje od onog kako ga ti upotrebljavas, vise kao termin koji se koristi kod Nacionalne sluzbe za zaposljavanje, gde postoje razne pogodnosti, mislim da sam na ovu temu vec pisao u nekom od ranijih thredova, potrazi ako ti nije tesko.
Braca is offline   Reply With Quote