Re: Sampleriiiiiii
Sto se mene tice, imao sam i Roland (S 550) i AKAI (S 3000 XL) a sada imam Z8, sa kojim sam prezadovoljan, izuzev katastrofalne sporosti editinga kada editujem preko kompa i USBa.
Sound - to je za pricu...Mislim da mu nijedan hardware sampler ni blizu ne prilazi. ASR sam probao odavno, kod Kobca, ono sto sam cduo je malko "zujkavo" ali interesantno. Sa EMU sam radio dosta, i zaista je dobar, mada nije ni blizo AKAI Z8, kada su simfo zvuci u pitanju, za bubanj nisam siguran, ali gudaci, duvaci, horovi, simfo perkusije, solo drveni duvaci, i slicno - TU CARUJE cak i kada se poredi sa vrhunskim soft samplerima i dobrim D-A konvertorima, AKAI je definitivno bolji, jer ima taj svoj "Personality" taman koliko treba, bez preteranog farbanja i "midlovanja" kao kod EMU...Moj Z8 ima full memoriju (512 meg) i ATA hard od 120 giga, kao i 10 izlaza, a i dodao sam mu USB CD pisac, tako da i citam i pisem setupe. sve radi besprekorno, i ne bih ga nikako prodao i pored svih kontakata, EXSova i Giga na MACu i na PC-u...