View Single Post
Old 06-12-2007, 09:28 AM   #28
Danny Lou
Pro Member

Danny Lou's Avatar

Default Re: exportovanje videa iz nuenda

Quote:
Originally Posted by clusterchord View Post
Na PC-u Nuendo jedino pravilno i bez usporavanja radi sa AVI i to sa profi formatima (ne DIVX) npr. MJPEG, CINEPACK, INDEO itd..

i to namjesten ne na "directshow", vec na "avi" u "devices/video" properties.

od tih codeca, najbolje iskustvo imam sa MJPEG. u Premieru prerendava npr. ogromni DV-PAL koji dobijem, zaista fenomenalno brzo. vrlo kvalitetna kompresija. ne treba pretjeravati sa kompresijom jer danasnje masine to sve vrte bez problema. a sto bolja slika.. lakse raditi, i nuendo manje dekompresira.

QUICKTIME je isto tocan, medjutim trosi jako puno resursa na konverziju, i zna zapinjati. DIVX kao i MPEG, isto trose uzasno na dekompresiju. sam bandwith videa i nije toliki prblem. tako da imamo obratnu situaciju - AVI velikog bandwitha bolje vozi od tanasnog DIVXa ili MPEGa.

ova cijela prica je za PC. vjerujem , obzirom da je Quicktime native format na MAC-u, da to tamo MOV vozi bez problema.
kazes "avi", mislis "video for windows"?
mislim da sam kodirao avi i sa indeo-m i da je opet stekalo ali nisam siguran... ali cu slijedeci probati sve navedeno...
kad god sam radio u nuendu uvijek sam isao na divx i uvijek se nervirao jer steka...

Max@
evo sad sam prvi put zavrsio jedan projekat u mpeg1 sve na low bez problema sa 24 fps frame rate-om...
mozda je bolje ici na 30 fps jer onda mozes kad ides frame po frame da nacifras neki sfx preciznije kad ides nudge +1 frame (ustvari da li to ima veze?), pretpostavljam...

Da li si imao problema (raspadanja sinhroniteta) kao sto clusterchord rece u praksi radeci sa mpeg1 kompresijom?

https://goo.gl/images/Elp8Ee
Danny Lou is offline   Reply With Quote