View Single Post
Old 05-12-2007, 05:50 PM   #24
Max
Pro Member

Default Re: R&B Singer

Quote:
Originally Posted by Eeva_r&b View Post
Sto se tice ovoga NISTA STO NIJE VIDJENO....

Kao sto rekoh u poslednjem postu.
A sta to nije vidjeno,bas nikada?

Zanima me zaista...
Da li postoji jedna stvar koje je ljudsko bice kreiralo koja se pouzdano nije ponovila u istoriji covecanstva mnogo puta?
Da budem konkretnija, u umetnosti knjizevnosti i muzici?Ima li te originalne ideje koju samo jedna jedinka moze sprovesti i smisliti bez ikakvih uticaja drugih ideja?

Nije li lako nesmotreno ispaliti takve recenice na nekoga?
Da li je to zaista jedina kritika protiv moje muzike i da li je to konstruktivna kritika uopste?
Ne zelim da ulazim u filozofiju , jer je u ovom slucaju irelevantna , shvatio sam da covek iz svega onoga sto je napisano vidi samo ono sto zeli da vidi ..... Tako da je nebitno da li cu ti ja reci da li je to konstruktivna kritika ili ne , ti si vec to sama odlucila ....

A ako ni jedna ideja nije originalna , onda ovo i nije "tvoja " muzika nego necija .... onda ti nisi autor , vecneko drugi .

Filozofiju ostavljam Shivi ( nasem drugaru ) a ja se bavim muzikom i sa tog aspekta ti i pricam , a bavim se njom otpilike od kad si se rodila

Quote:
Sta je tu konstruktivno kada takvu recenicu izgovorite jednom autoru,razmisljate li o tome,ja bih rekla ne.Da li mislite da ce naterati autora da kopa trazeci slepo zvuk koji nije nikada proizveden i ode u ekstrem koji nece ostaviti emocionalni utisak na njega,a samim tim na publiku?
U muzici je sve vidjeno,sto se melodije tice.Stvar je samo u tome na sta su usi vise navikle,a na sta manje.

Ukoliko nemate konstruktivnih ideja niti predloga ostavite se posla ubedjivanja kako sam jedna od milion.Ne znaci mi to vase 'otkrice' o nemogucnosti mog uspeha zaista nista.Sta vise,samo mi ubija volju i inspiraciju da radim na sebi.
Svoje misljenje sam dao , da li ces ga shvatiti konstruktivno , to je stvar tvog izbora ..... pozitivna kritika nekog ubaci u bedak , nekog natera da vise radi ....

Quote:
Povrh svega,ni jedna osoba sa ovog foruma nije pokazala da zna bilo sta o R&B muzici,njenoj istoriji niti razvitku,i nije tesko zakljuciti.
Recenica : 'to je takva vrsta muzike , gde su aranzmani prilicno bazicni .... '
je samo jos jedan mali znak velikog neznanja i nezainteresovanosti.

A to sta necijim usima deluje 'isto',u to tek da ne ulazim.
Ivana Kay i Soulsisters se bave Neo Soul-om,a ja Contemporary R&B-em/Hip-hop-om.A ukoliko mislis na vokal,jedina zajednicka osobina nam je tkzv 'soulful singing',sto je osobina svim zanrovima proisteklim iz nekadasnjeg Rhythm & Blues-a.Ali jednom nepazljivom uhu u tom slucaju svi vokali pevaca koji su se ikad bavili bilo kojom granom doticnog zanra mogu zvucati isto bez ikakve razlike.A ako se prebacimo i u ostale zanrove,svi vokali opere u tom slucaju zvuce isto.Svi rock pevaci zvuce isto.
Hajde pretvaracu se da ovo nisi rekla .....

Glupo je da raspravljamo o tome , mlada si ... tek ces se naslusati svega onog sto treba da bi uopste usli u ovakvu diskusiju ..... ( mada moram priznati da sam i ja ovako pricao sa 19 , ali mi je posle bilo jasno zasto su svi cutali i zagonetno se smeskali )

Pozdrav
Max is offline   Reply With Quote