View Single Post
Old 04-12-2007, 09:52 PM   #5
Eeva_r&b
moderator

Eeva_r&b's Avatar

Default Re: R&B Singer

Auuu al ste se svi vi raspisali dok sam ja bila na faxu....Ovo su moje reci na SVE sto ste rekli.

Prvo,ne znam zasto ste se uhvatili za tog 50 centa,ali ako ste se bas dotakli te teme, EVO STA STOJI IZA NJEGA - on je izabran jer je jednostavno 'interesantno biznis pakovanje' o kome govori mnogo ljudi,uglavnom negativno.A tanka je linija izmedju ljubavi i mrznje u muzici.Kakva god strast da je prouzrokovana,ona pali mase,izaziva pometnju.Upucan je nekoliko puta,izgleda 'opasno',za vecinu zenskog sveta privlacno,pravio je skandale i prozivao slavne rappere (ukljucujuci i Jay Z-a zahvaljujuci kome se i proculo za njega,jer je Jay Z bio dovoljno 'pametan' da na svom velikom koncertu odgovori na prozivku i imenuje ga,i tako zaintrigira i uspali mase,jer do tada 50 cent nije bio niko je li).Ukratko,on je attention whore.A ako se sa takvim ljudima treba takmiciti,nije to daleko od Grand-a kod nas.Mi smo pricali o tom 'drugacijem zvuku' nismo li.Ali vizuelne stvari preovladavaju u biznisu nazalost,kako u Hollywoodu tako i u muzici.Mozete se vi pitati do sutra zasto je i Rihanna dobila deal.Dovoljno je samo da je pogledate.

Kao sto rekoh,nema toga sto svet nije video ni cuo.Ali iskrena muzika u kojoj se ljudi pronalaze ostaje trajna,za nju nije potreban recept.I uvek je nova.
Zbog toga su imena ljudi poput Indie Arie,Lauryn Hill,Mary J. Blige i Alicia Keys velika.Nije to nista sto svet vec pre nije cuo,niti je njihova fizicka lepota toliko ocaravajuca.Ali su zaista talentovani autori i tektopisci i njihova muzika ostavlja emocionalni pecat na publiku.A ako vam se cini da su zvukom drugacije od svih to je verovatno zato sto niste dovoljno pratili razvijanje r&b muzike.Poruka je ono sto ostaje.Nova muzika se ne moze izmisliti.

Neko je pomenuo da projekti izgurani kao najbolji u jednoj zemlji imaju sanse za uspeh.Da,sasvim se slazem,verujem da imaju.Ali jos uvek ne postoji najbolji projekat u ovoj zemlji,koji je takodje i najvise podrzan.

A, to 'odakle si' naravno da je bitno !!!!!!!!!!
Zasto?Logicno.
Konkretno,o US.
Koliko moras da budes dobar da bi ti neko platio put da dodjes i poslao ti garantno pismo? Ne znacis ti ovde nekome ko se bavi muzikom u US mnogo,oni znaju koliko je realno da ti tamo tek tako dodjes.Jednostavno,ne cima im se.Mislis da njih briga zato sto je to 'primitivna Srbija'?Pola njih za tu drzavu nije ni culo,a druga polovina je sigurna da je to provincija u Rusiji.
Da,da,znam,otisao je 'ovaj' u US i 'onaj'.A ko su ti ljudi bese,i sa kojom muzikom su otisli?Nije svejedno.

A to sta podrazumevate pod 'PREKO',to mi zaista nije jasno.Nije svet izvan Srbije jedno selo lol .A vi kada pricate o tome,cini mi se da vam je svejedno da li je u pitanju Engleska,Nemacka ili US okarakterisete sve drzave kao nesto 'preko, puno azdaja'.

Ima tu mnogo drzava,verujte mi,i nisu sve iste lol,kao ni ljudi koji u njima zive,i muzika koja se slusa.Sta vise,svaka drzava je prica za sebe,kao i uspeh u istoj.

Za evropske zemlje nisam sigurna,nemam iskustva na tom polju,niti pouzdane informacije,tako da necu da pricam o onome sto ne znam,ali verujem da je diskriminacija u odredjenim prisutna,u politiku da ne zalazimo,jos mi to fali na ovom postu.

Za sad,toliko od mene....

Za pohvale...thanx

ps. @ Heatman - 'bolje jedan chovek ko razume moj (u ovom sluchaju evin) trip, nego stotine i milioni onih koji su chuli da je to dobro i nemaju svog zivota, pa se prave pametni iskusni.. sa umishljenim muzichkim ukusom..'
Ja nemam decije snove o muzickoj vladavini nad svetom.Ovoliko je meni dovoljno.Ljudi koji na muziku gledaju istim ocima kao ja,i osecaju je kao ja.Makar ih bilo 100 za ceo moj zivot.Hvala Sale,rekao si sve...
Eeva_r&b is offline   Reply With Quote