Quote:
Originally Posted by Moritz
Upravo zavrsih jedan dokumentarac koji je montiran na Premieru, izgubio sam 15 dana da importujem AAF u Nuendo.
Adobe forumi, Nuendo forumi i nikakve vajde.
Premier ga pljuce ali ga ne mozes nigde zalepiti, bar ne da od toga ima neke ozbiljnije koristi.
|
vidi vraga, kod mene isto iskustvo samo sa ediusom....iz premierea radi perfektno...jedino kad radis zvuk na takvom projektu moras u nuendu iskljuciti video track pri importu jer se nuendo ne snalazi bas sa velikim brojem video clipova...mozda te to zezalo?
Quote:
Osim toga program u kojem ne mozes zumiras audio manje od jedne sekunde ne znam kako da ga nazovem osim NE PRO.
|
itekako moze, samo treba znati!
evo, kolege kazu da su zumirali do 25-inke sekunde....a vjerovatno ni oni ne znaju da se moze zumirati do jednog audio sample-a ukljucivanjem opcije "show audio time units"
da vidimo moze li to "pro" Edius
Quote:
da li si ti sam imao prilike da radis zvuk za sliku koja je radjena u Premiere-u, ne govorim o gotovom video fajlu nego o projektu sa svim video clipovima i njihovim audio takeovima?
Ako si radio i imao uspeha u AAF ili OMF javi mi kako jer ces mi skratiti mnogo muka.
|
ulijecem u pitanje upuceno maxu, ali imam osjecaj da si radio onako kako sam napisao gore....imao si frke, i to ne krivicom premiere-a nego nuenda i njegovog baratanja videom.
a rjesenje je elegantno....izbaci vani odvojeni video u maloj rezoluciji (recimo mpeg1 u pola PAL rezolucije, 360x288) a prilikom importa aaf projekta u nuendo jednostavno ne importiraj video track nego naknadno importiraj ovaj novi video.
i sve radi kako treba...