Quote:
Originally Posted by Eeva_r&b
Nazalost nije bas tako,vec sam pricala o tome.Nije se njima nista prenosilo sa kolena na koleno,to bi mozda tako trebalo da bude,ali nije,lol.Muzika se ne nosi u krvi vec ono sto se slusa od malih nogu utice.Stavise r&b je danas najveci klise od zanra ikad.Ja se trudim da uradim nesto drugacije,iako jos uvek nema velikih rezultata.Nije lako.
Naravno,vecina ljudi u Srbiji ima takvo misljenje kao ti.Ali nisu pogledali okolo i potvrdili svoje misljenje cinjenicama.A cinjenica je da zapravo ima jako malo taletnovanih r&b autora i tekstopisaca ne samo u Americi,vec sirom sveta.To sto ti vidis na mtv-u nisu autori i tekstopisci iako ti se tako cini.Ja sam ipak malo vise zainteresovana za taj zanr i veruj mi znam vrlo dobro gde sam na toj skali.Sto je za mojih 19 godina,i vise nego dobro.
A ti ukoliko zelis da preispitas moje reci,danas nije tesko zaviriti i u underground muziku.Dovoljno je da pregledas zenske r&b izvodjace na sajtovima poput myspace i showcase,i videces otprilike o cemu ti govorim 
Prividno ih je mnogo.
A zapravo,jako,jako malo.
Poz
|
Ja onomad napisah jos par reci za tebe, ali bese u pogresnom thread-u, pa evo opet..
Eva, ima jos puno da radis i ucis ..za sada se samo vidi da ima potencijala.
ne zaboravi, da nije dovoljno da "samo lici na ono sto oni tamo rade". kod nas , to moze nekome da izgleda kao gotov projekat, "to je to", ali nije..ima tu jos puno toga sto nedostaje....
Danas nije toliko tesko proizvesti taj "vajb" i taj sound, ali da li pesma po necemu odskace od drugih 1000000 pesama tog zanra, to je veliko pitanje.
I jos nesto, ovde (u Engleskoj) SVAKI klinac na ulici repuje (a i u Americi, isto) i SVI oni zvuce manje vise ISTO KAO I TI, ako ne i bolje..(recnik i sleng im je bogatiji itd..) a i muzika je tu negde ili mozda cak bolja....ALI ne moze svako od njih da bude 50Cent ili Snoop Dog, ili ko vec... kapiras?
Kad potrefis zicu kod naroda, onda se to prodaje..znaci narod voli to, identifikuje se sa necim u tvojoj muzici. To se sigurno desilo i sa VoodoPopay-em..? (iako nikad nisam slushao, vidim samo da je popularan!)
Svi mi kad smo bili mladju smo slusali nesto sto niko drugi ne slusa da bi bili cool, i svi koji su slusali ono sto slusaju drugi, su bili majmuni!!
Dokle god nema puno ljudi kojima se svidja tvoja muzika, sve ostaje u domenu hobija (htele ti to ili ne!)
SVAKO MOZE DA BUDE UNDERGROUND!
NEMOZE SVAKO DA BUDE MEGA ZVEZDA!!
I ja, kad sam izdao prvi singl u Engleskoj davne 1994, sam mislio da sam glavni, da me svi gledaju na ulici, a njih bas zabole za mene i moji bednih 10.000 (prodatih) singlova!!
Ako stvarno volis muziku, onda moras da volis i publiku koja voli voli tvoju muziku, a da bi te publika volela, mora da ima nesto za njih! Od toga sto te par stotina ljudi na MySpace-u pohvalilo, nema mnogo vajde!!
Koliko hiljada takvih ima?