Re: Ima li pomoći posustalom silikonu?
Znam da ce zvuciti kao u onoj narodnoj "Ciganin hvali svoga konja", аli mr Barton Epoksović mi je u ovih četr pet godina zaista radio kao sat. Sinoć sam reinstalirao Windows, odredio drugi hard kao sistemski, ali mislim da to neće dati krucijalni rezultat. U "magic hellpu BIOS-a" naponska stavka "vdd" prilikom podizanja sistema bila je crvena, miri?e mi na skori kraj...
Inače, računar ne koristim za miksovanje albuma od osamdeset i tri kanala, niti se u audio produkciju razumem u meri koja je potrebna za nekoga sa ambicijom da objavi svoj ili tudji album. Ja sam novinar koji je ovih meseci upleten u projekat autorske emisije i "digitalnu centralu" koristim za grebovanje materijala, grubu monta?u, recording i editing mojih of-ova, i sredjivanje tona (?to se svodi na kombinaciju ekvilajzer-compresor). To je to. Radio sam audio za nekoliko televizijskih d?inglova. S obzirom da zvučno polje dotičnog medija u startu podrazumeva "osiroma?eno" zvučno polje, pravila da je neophodno srezati basove i sve miksati u mono naučio sam na početku, sve ostalo je dobra ideja, malo strpljenja i odmoreno uho. Elem...
Čak i kada bih prelazio na novi (nazovimoga) DAW sistem, to ne bi bio korak od sto milja. "UAD" i "Powercore" do?ivljavam kao egzotiku, odnosno, kao sprave koje su vi?e namenjene za eksperimentisanje u oblasti muzičke industrije, a ja, iako sam nekada imao bend ("Depilirani potporučnik Govedarica") nemam namera da gazim te vode...
E sad... S obzirom da već neko vreme posedujem notebook AMD Turion X2, 1GB RAM-a... ...a dotični mi jako dobro slu?i kao radna stanica za monta?u u Adobe Premieru, razmi?ljam da li je mo?da bolje da stavim tačku na desktop rolu, i okrenem se projektu zvanom, recimo, notebook Core2Duo, 2Gb RAM-a + neka firewire ili USB audio kartica sa ASIO driverom. Ako dajete zeleno svetlo ovom razmi?ljanju, ?ta mi predla?ete kao audio sistem za notebok?