View Single Post
Old 21-11-2007, 01:39 PM   #10
mjakovetic
Junior Member

mjakovetic's Avatar

Default Re: Koji je najbolji live kondenzatorski Mikrofon?

Quote:
Originally Posted by Edi Prog View Post
Hvala, kupujem prvom prilikom
Sacekaj Edi, polako, ja bih ti predlozio prvo da ga sam cujes, kako se ponasa prema tvom glasu, jer najlakse je da ga kupis bez vidjenja i slusanja...

Svi ovi Profi Kond.Live Mic su uglavnom danas relativno povoljni i slicnih cena,(150-220Eur),osim par izuzetaka, tako da nije frka za lovu nego koji najbolje pasuje uz ciji glas (muski,zenski, puniji glas,hrapaviji glas)...

E a to su, bar ja tako mislim iz licnog 20-ogodisnjeg iskustva, sitnice koje su najbitnije u ovoj prici o Mikrofonima, ponavljam-NAJBITNIJE, a koje se nazalost na Balkanu uvek zanemaruju.
Tako na pr. ako Muzicar vidi da neka Muzicka zvezda ili pak prijatelji tezgarosi koriste na primer betu58, onda u narednim mesecima svi kupuju Betu58 po inerciji..i svi su "kao shatro"- prezadovoljni !!

No, to i nije potpuno pogresno, ali takodje postoje pametni ljudi i "nezavisne" naucne ustanove u svetu i kod nas koji sve moguce instrumente testiraju, daju svoja misljenja, pa se tako neretko desava da neki jeftiniji instrument bude bolji od onog skupljeg i vise reklamiranog.

Prakticna primena je takodje bitna ako ne i najbitnija.
Protumarao sam neke forume u USA i Evropi (Nemackoj,GB i Holandiji), i naravno, misljenja o ovoj temi Mikrofona za Stage su razlicita...Ono u cemu se uglavnom svi slazu je da su gotovo svi Kond.Microphoni u ovoj klasi dobri, i da se radi o, vise-manje, nijansama.

Pa tako:
-Akg C535EB je super hvaljen u toj klasi(a ja bih dodao i najvisoj klasi), kao sto je i EV-Re410, nego sad ima i EV-Re510( za slicnu lovu), pa takodje i Sennheiser e865, i Shur-kica beta87, i Shure KSM9, pa posebno i izgleda najbolji NEUMAN KMS105, Beyer Opus serija itd,itd..

I koliko ja vidim, sescu u kola, otici cu u Muzicku prodavnicu ,poneti moje Vocalizere i mini opremu, i utvrditi od uva, na referentnim kutijama, koji se mikrofon najbolje ponasa prema mome glasu...(pa ostao i 5sati u Prodavnici), to nije zabranjeno bar na Zapadu...

Hvala vam svima na pomoci, javicu se sa svojim novim, skromnim iskustvima..