Quote:
Originally Posted by Edi Prog
Hvala, kupujem prvom prilikom 
|
Sacekaj Edi, polako, ja bih ti predlozio prvo da ga sam cujes, kako se ponasa prema tvom glasu, jer najlakse je da ga kupis bez vidjenja i slusanja...
Svi ovi Profi Kond.Live Mic su uglavnom danas relativno povoljni i slicnih cena

,(150-220Eur),osim par izuzetaka, tako da nije frka za lovu nego koji najbolje pasuje uz ciji glas (muski,zenski, puniji glas,hrapaviji glas)...
E a to su, bar ja tako mislim iz licnog 20-ogodisnjeg iskustva, sitnice koje su najbitnije u ovoj prici o Mikrofonima, ponavljam-NAJBITNIJE, a koje se nazalost na Balkanu uvek zanemaruju.
Tako na pr. ako Muzicar vidi da neka Muzicka zvezda ili pak prijatelji tezgarosi koriste na primer betu58, onda u narednim mesecima svi kupuju Betu58 po inerciji..i svi su "kao shatro"- prezadovoljni

!!
No, to i nije potpuno pogresno, ali takodje postoje pametni ljudi i "nezavisne" naucne ustanove u svetu i kod nas koji sve moguce instrumente testiraju, daju svoja misljenja, pa se tako neretko desava da neki jeftiniji instrument bude bolji od onog skupljeg i vise reklamiranog.
Prakticna primena je takodje bitna ako ne i najbitnija.
Protumarao sam neke forume u USA i Evropi (Nemackoj,GB i Holandiji), i naravno, misljenja o ovoj temi Mikrofona za Stage su razlicita...Ono u cemu se uglavnom svi slazu je da su gotovo svi Kond.Microphoni u ovoj klasi dobri, i da se radi o, vise-manje, nijansama.
Pa tako:
-Akg C535EB je super hvaljen u toj klasi(a ja bih dodao i najvisoj klasi), kao sto je i EV-Re410, nego sad ima i EV-Re510( za slicnu lovu), pa takodje i Sennheiser e865, i Shur-kica beta87, i Shure KSM9, pa posebno i izgleda najbolji NEUMAN KMS105, Beyer Opus serija itd,itd..
I koliko ja vidim, sescu u kola, otici cu u Muzicku prodavnicu ,poneti moje Vocalizere i mini opremu, i utvrditi od uva, na referentnim kutijama, koji se mikrofon najbolje ponasa prema mome glasu...(pa ostao i 5sati u Prodavnici), to nije zabranjeno bar na Zapadu...
Hvala vam svima na pomoci, javicu se sa svojim novim, skromnim iskustvima..