View Single Post
Old 20-11-2007, 09:57 AM   #1
jackob
Junior Member

Default kako "podebljati" zvuk

Pozdrav,

Evo vidim da na forumu ima dosta ljudi koji se razumiju u produkciju, pa da nesto priupitam.
Naime, pretezno se bavim produkcijom elektronske muzike i kucni studio sam okupio oko pc-a sa cubaseom kao sekvencerom. Uz masu vst-i-a sam si pribavio i externe opreme, neke ritam ma?ine i synthove(juno, nord lead) koje kontroliram preko sequencera, da bi sve ponovo snimio u cubase. E sad mixovi mi nikako ne mogu dobiti onu punoću koju zelim. I tu sad ne ciljam na to da moram dobiti vrhunsku stranu produkciju koja znam da ko?ta $$$$$$
i sve je to naravno stravično izmasterizirano itd, itd. vec fali mi neke "debljine" u samom startu, a i kuzim digitaliju malo previ?e, tj zvuci malo jeftino... pogotovo kod bubnja(Koristim mc505 u kombinaciji sa NI batteryem), a svi ti vst plug-inovi dinamika, eq.. itd. mi bas ne daju zeljene rezultate.)iako onaj vintage warmer nije lo?). E sad mi je jedan poznanik koji radi u profi studiju mi je rekao da je ono sto mi treba nekakav lampa?ki channel strip, pretpojačanje, kompresija, ekvalizacija i ?ta već sve tu mo?e ići. Ako bi mi neko mogao dati savjet za neki ne brutalno preskupi
izbor za ne?to ovak, ili neki drugi prijedlog bio bih zahvalan. Znači nemam namjeru koristiti ga za snimanje vokala, akustičnih instrumenata itd, čisto da malo ofarbam i podebljam zvuk sintova, bubnja...
Hvala!
jackob is offline   Reply With Quote