Re: kX drajveri <PODESAVANJA>
Audigy i Live imaju 8 internih Wave outa i mislim da je po defaultu Wave 2,3 poslat na zadnji izlaz.Probaj u winampu recimo kao izlaz staviti Kx wave 2,3 i probaj onda zadnji izlaz.Neke aplikacije kao Traktor ti daju mogucnost da recimo master posaljes na wave 0,1,sto je u default KX setovanju frontalni izlaz a headphones out na wave 2,3,zadnji izlaz i tu mozes ubosti sluske.Pored zelenog imas i crni,ako se dobro secam.To je zadnji izlaz.Ja sam u njega stekao sluske a u zeleni zvucnike.U kx mixeru imas sa leve strane ikonice za
podesavanja svake sekcije.Druga od gore bi trebala da bude IN,OUTS pa tu imas podesavanja jacine i prednjeg i zadnjeg izlaza.
E sad da bi ti isto svirao i prednji i zadnji izaz mozes se igrati u DSP setovanju.Zaboravio sam nazive modula ali pokusacu ti po secanju objasniti.Na levoj strani imas interni izlazni modul(8 wave outa ili 16 asio kanala u zavisnosti sta aktivna aplikacija koristi kao izlazni driver).Wave 0,1 izlaz,prvi od gore spoji sa glavnim izlaznim modulom(nalazice ti se skroz desno na ekranu) na front out,pa zatim dupliraj vezu i na rear out(wave 0 na front l i rear l wave 1 na front r i rear r).Tada ce ti signal za prvog Wave kanala(ili ASIO kanala 1,2) biti poslat i na prednji i na zadnji analogni izlaz.
Prostudiraj malo DSP setings i module koje mozes koristiti,KX je stvarno
jako fleksibilan driver sistem,narocito internog rutiranja(8 wave,16 asio kanala),jako slican Creamware Scope platformama i imas jako velikih mogucnosti,narocito uzimajuci u obzir da to ipak nije profesionalna kartica.
E sad,svaka verzija kartice je imala neke svoje tripove,nisu svakoj odgovarala
ista podesavanja.Jedina na kojoj mi je KX besprekorno funkcionisao je bila Audigy 2.
Last edited by alen; 19-11-2007 at 12:35 PM.
|