Re: Improvizovana soba za snimanje?
Pa ja sam napravio panele koji se sastoje od sper ploca + 4 cm sundjer + 2 cm azmafon + sve to tapacirano(izgleda na kraju kao jastuk sa drvenim podnozjem) i okaceno na zidove i prozore i pokriva mi nekih 70 % sobe, a 30 % sam ostavio goli zid, u toj sobi inace zivim , spavam i povremeno nesto snimuckam (posto se sve manje i manje bavim time), znaci komp mi je u istoj sobi, ne znam kakav kuler ima, ali nije bas da nije bucan, ali mi se na vokalima kuciste ne cuje, i cak tripujem da mi vokali bolje ispadaju nego u staroj "gluvi sobi" u "studiju" gde sam imao sobicu od 2.5m sa 4m za snimanje vokale, i koja je bila samo sundjerom oblozena... A da,u sadasnjoj sobi na zid u koji biju zvucnici koji je meni iza ledja je ceo oblozen sa 4cm sundjera + 2 cm azmafon-a + platno i plus sam stavio neka platna u boji preko da ne se ne vidi ono sugavo platno ispod...A inace u zgradi su mi jako tanki zidovi, tako da ja komsije cujem sta pricaju do detalja, pogotovu 3 zenske osobe ispod mene (majka,cerka i cerkina cerka) koje se stalno svadjaju, i plasio sam se da ne pravim buku jednoj zeni do mog stana i jednom paru iznad mene (obzirom da na plafonu nemam nista), a za ove dole me bas briga, i jos jedna nesrecna situacija je sto su mi u levom zidu vodovodne cevi pa verovatno putem njih i cujem ove odozdo i odzogo...I isao sam kod komsija da ih pitam i zanimljivo je da su mi rekli da me uopste ne cuju, (mada ja ni ne pojacavam previse)...Da li je moguce da su sundjer i azmafon absorbovali dobar deo zvuka pa se to moje tiho slusanje ne cuje?
I to sa kulerima i mene zanima, jer me nervira dok miksam, jel je neophodno chiefteck kuciste za taj kuler?I kolko on od prilike kosta, sorry za glupa pitanja
Last edited by Jan; 15-11-2007 at 07:46 AM.
|