View Single Post
Old 15-11-2007, 04:40 AM   #5
Jan
Pro Member

Jan's Avatar

Default Re: Sta Kad Se Desi Ovo?

Quote:
Originally Posted by HeatMan View Post
aham... a chekaj.. shto ti je prejak peak? ja ne vidim da klipuje.. sem ako tebe smara.. onako.. tek tako da napravish temu na rumskom.. nego, jel samo u pochetnoj deonici koju vidim? ako je tu, mozesh da selektujesh samo nju i da notchujesh u ekvalajzeru samo te frekvencije koje ti smetaju.. ajde, ne da notchujesh, ali da ih spustish sa eqom.. SAMO u toj deonici..
Ne brate, nego waveform pobego od sredine, znaci pali kompresor i ponasa se kao jaci zvuk, a tisi je...Ne znam kako da ti objasni...Recimo da ako bass ostane ovakav pesma ci mi u masteringu celog albuma biti tisa od ostalih i to ce dosta da se cuje...Ne znam bre kako da ti objasnim drugacije, osim ovako stapom, majke mi...recimo da bi pesmu morao da gazim limiterom i da bi to uticalo na celu pesmu samo zbog jednog zvuka u pesmi(koji je inace bitan), i onda ne bi valjao ni taj zvuk ni pesma, recimo zbog ovog mrdanja bih mozda mogo da zvuk zgazim limiterom ali bih izgubio punch, ili bi se u tom pokusaju javila distorzija, jel ce pozitivna strana waveform-a, jel' te, biti zgazena, a ako gazik celu pesmu ostali zvuci bi patili i distorzirali jer ovaj zvuk kompresoru deluje kao jaci zvuk(zbog pozitivnog vrha) a usima nasim kao tisi zvuk i od zvuka koji statistika kaze da je tisi za 3 db, a norlamlo izgleda...Uf nalupah se, al ne znam kako da ti objasnim drugacije...

Mislio sam da ovo ima veze sa DC Offsetom ili sa necim drugim , pa sam ocekivao tako nesto, ili jos uvek ocekujem nekog "elektronicara" da se javi da kaze da li je imao slicnih problema sa Simple Saw Bass-om...

Last edited by Jan; 15-11-2007 at 04:46 AM.
Jan is offline   Reply With Quote