Quote:
Originally Posted by Tiki the Boyler
.....
Vjerujem da je dobar, ali... nije ni Klotz loš!
|
Slazem se!
S obzirom kakva je kriza bila, i s obzirom sta sve od "gajtana" mogu videti po nekim studijima i ateljeima... Klotz je odlican! Koristimo ga kao neki standard, odnosno kvalitet ispod koga ne treba ici.
Moze se kupiti "na metar" u Artistu, kad ga imaju, a imaju ga cesto. Pri tom pricam o mikrofonskom i zvucnickom kablu... i... definitivno vam MNOOGOO bolje zvuci Klotz 2x2.5mm2 zvucnicki na Yamaha NS10, od "strujnog" 2x2.5mm2, onog za grejalice... koga mislim da jos uvek ima po studijima i ateljeima....
@Slowstar, koristim
Multicore Lead Free 96SC TIN/SILVER/COPPER "kalaj" za rucno lemljenje kablova na konektore i komponenata na PCB. (tako mi pise na koturu od 250g)
Mislim da nisam video da su spomenuti Sommer i VanDamme... i... Evidence Audio od skupih, od brandova sto se kablova tice. (ako su vec spomenuti, izvinjavam se)
Zlato na kontaktima ima smisla kod fiksnih instalacija, gde se konektori ne premestaju cesto.
Srebro.... hm... ako ga duuuugo ne koristite... ume da patinira... pa treba da se chisti...
Ni srebro a pogotovo zlato, nisu preterano izdrzljivi materijali na habanje... guljenje... i glodanje... tako da za neku pricu o izdrzljivosti konektora, u njihovom slucaju nema mnogo mesta.... mada ... ako ti konektori ne isplate sebe u toku radnog veka... pitanje je veliko zasto su kupovani.... to se barem moze periodicno menjati.
Nikl... nenadmasan po pitanju izdrzljivosti na habanje.... tako da ga toplo preporucujem svima koji ne zele da im konektor degradira vremenom... na primer za stage primene, tako kako zvuci na pocetku, zvucace stalno.
pozdrav
bogi