Quote:
Originally Posted by Eeva_r&b
Kako godine odmicu kvalitet zvuka je sve napredniji,sa tim se i donja granica kvaliteta i te kako pomera.Kvalitetna produkcija pre svega zahteva dobru opremu,tako da,nemas pare,nemas opremu - ne mozes da se bavis muzikom makar bio i najbolji na svetu,ne shvate te ozbiljno ako nisi 'spakovao' dovoljno kvalitetan zvuk,i kraj.Na moju veliku zalost,tako je...
|
sve zavisi zasta se radi demo i o kakvoj muzici pricamo!
Iz mog skromnog iskustva, prilozio bi sledece:
Ako nudite pesmu pevacu/pevacici za album , onda mnogo pomaze ako zvuci maltene kao gotov snimak. ALI, ukoliko kompozitor nije vest sa produkcijom , onda su dovoljni bazicni akordi, ritam i melodija sa pevanjem i tekst!
Dobra catchy pesma se cuje i sa dva instrumenta.
Ako nosite pesmu u disko kucu, kod izdavaca - treba da bude gotov snimak. I njima je lakse da donesu odluku, jer ne mora da se smaraju oko troskova studija, snimanja itd...
Kod raznih muzika - razni uslovi. RnB / Hip Hop, na pr.. -zna se da u Americi tu muziku najvise rade siromasni slojevi. i sve se radi sa minimalnom opremom. MPC, jedna dve klavijature, lap top ProTools LE u 99% slucajeva. Znaci , izdatak nije veliki.
Ima ih cak koji su napravili velike hitove sa Fruity Loops na PC-ju !! Bitna je ideja..nedostatk opreme i produkcije daje taj losi / prljavi zvuk!!
EEVA - GRESIS U SVOJOJ IZJAVI!!
Kad je rec o TV muzici i reklamama - sve do sad sto sam radio , "trebalo im je juce" i moralo je da bude "broadcast quality"...posto uglavnom se kasni i malte ne vec sutrada ne je reklama na TVu..znaci nema spavanja - najbolji moguci kvalitet.!
Mislim, sto kazu..bottom line - ako je refren koma, pesma ce da zvuci dobro i sa akusticnom gitarom..ili ako ima killer temu, i to se cuje odmah.
U principu ako pesma ne zainteresuje u prvih 30-40 sekundi..mrka kapa!!!