Quote:
Originally Posted by HeatMan
pa pazi.. ja sad imam studio.. nemam diplomu, jbg.. jer ovo ovde je chista prevara.. e sad, ja moram da se prijavim, jel? da mi ne bi inspekcija upala i pravila probleme... i ja cu morati da placam sebi i drzavi.. jedini je problem shto nisam bash neki veliki producent i necu imati 24/7 posla i para od toga.. zbog toga se ja interesujem u neke sindikatne pobune itd..  btw, kada kazesh "rentanje studija" mislish na iznajmljivanje radi proba? poshto u to ne spadam, nije probni nego.. muzichki (il kako se sad to vishe zove) studio..
|
Nije stvar dali imas diplomu ili ne ( oko regulisanja prijema u udruzenje). Prijem ce biti regulisan na vise nacina, od diploma skola koje ce biti priznate pa do prijema komisije kija ce doneti sud dali doticna osoba moze biti primljena i priznavanje dokazanog rada na konkretnim projektima. Ali opet kazem ono sto tebe zanima tj. da legalizujes svoj studio ( nebitno dali se u njemu rade probe ili snima) to generalno nije i nemoze biti u nadleznosti udruzenja koje ce biti oformljeno za delatnosti o kojima govorimo.
Registracija studia je privredna delatnost koja podleze svim privrenim propisima i tice se drzave i zakona i nemoze neko da te pokriva od onoga sto nalaze drzava ( nisam pravnik pa sam mozda rekao neke stvari kao laik ali nadam se da ste shvatili sta sam mislio).
A kada vec imamo pravnika Bracu u drustvu neka ti covek ukratko objasni kako da resis svoj problem.