View Single Post
Old 11-11-2007, 12:36 AM   #134
korenjak
Pro Member

korenjak's Avatar

Default Re: Ko je ko na Rumskom

Uf odakle da se krene...

Aleksandar

Samouk....

Sa muzikom se teram ganjam druzim od malijeh nogu....Bili smo i raskidali....
Muziku osecam u zavisnosti od mnogih stvari kao drogu strast, ljubav, lek,lek,lek, melem,utehu, snagu, tajnu.....

Od 16. godine sviram gitaru el. i ac.(nasledio od longhair caleta)....tri god kasnije pocinjem da sviram bas i dolazim na studije u Beograd....gde menjam bendove i fakultete...
U vrnjackoj banji bio sam clan i osnivac benda Versus(dark rok) i clan benda shizofrenia-garaz rok(jos uvek rade).....
U Beogradu sam svirao u bendu Shades of gray(noise)....zatim u grupi Kokoro(afro, percussions)-postoji demo album koji ja nemam.....zatim sam svirao bas u grupi Amethist (ambiental soft rock) snimljen je album i bio spot na metropolisu, al niko nije teo da izda album nije im bilo komercijalno
bend se razilazi....pocinjem da se interesujem za arhaicnu i tradicionalnu muziku i instrumente....da ih sviram i pravim....putem audicije postajem clan tamburaskog orkestra Lola i sa njima radim dve godine ...zaljubivsi se u muziku juga i istoka napustam tamburase...upoznajem grupu Ljelje i sa njima snimam jedan zivi CD....koji saljemo u englesku i dobijamo poziv za ucesce na Ethno England 2004....tamo smo svirali na BBC tv.....posle groznih nekapiranja sa englezima ljubim zemlju po izlasku iz aeroplana na surcinu..
Sa ljudima koji su istupili iz grupe Ljelje i jos nekim prijateljima osnivam grupu za tradicionalnu muziku i instrumente Runo www.myspace.com/runomusic koja i dan danas svira.....a malo potom(sa istim i drugim ljudima) osnivamo i grupu za narodnu duhovnu muziku sa starim instrumentima "Slovo".... www.myspace.com/slovosveto
Grupa Runo svirala je preko trideset koncerata u zemlji(srbiji) i par u inozemostranstvu
2006 postajem clan "Beogradske calgije" ( orijentalno balkanska calgijska svirka)...sa njima u studiju 5 RTS snimam album od 11 pesama...koji jos nije
izaso al to je duga prica......
Gostovao (kao muzicar) na vise diskova ....Asim Sarvan....Djurdjevi stupovi....
2006 pocinjem da pevam isone u horu za vizantijsko pojanje pri hramu Sveti Sava
Poslednjih par godina izradjujem (za svoju i jos poneciju dusu) stare instrumente(gajde, kaval, tambure i saz)
Sviram gitaru, bas, kaval, saz, i razne tambure...(neke dobro a neke ...)

Snimanjem se bavim od trenutka kad sam prvi put imao dva kasetofona, pa se snimim na jedan, aposle to pustim i sviram uz to i snimam se na drugi pa opet(samo shushti)...
Zadnjih godina radim na svoja dva-tri projekta (dark vave, ethno,i razno) i to aranziram i komponijem...
student sam pete godine vajarstva na FPU u Bg-u

Trenutno zivim i radim u Beogradu i gledam da klisnem iz njega....sto pre...u moje selo Vrnjacku Banju da sacuvam ovo malo zdravlja sto imam

i druzim se s vama ovde ...i lepo mi

Sve ovo stalo je u minulih 11 godina zivota....

P.S. u cetvrtom razredu osnovne skole bio sam jedan od dvojice koji nisu bili primljeni u hor, a bilo nas je trideset u razredu

to je sve narode
uh umorih slepoochnice
korenjak is offline   Reply With Quote